POSVAJANJE DJECE

AFERA KONGO Sudac odredio 30 dana pritvora zbog prevare za trudnu Adrijanu Sučić Roginić

Vlasnica tvrtke Moja obitelj d.o.o Adrijana Sučić Roginić, osumnjičena za prevaru roditelja kojima je pomagala prvi posvojenju djece iz Konga , danas ujutro ispitana je u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, gdje je porekla optužbe koje joj se stavljaju na teret.

Popodne je privedena pred suca koji je odlučio udovoljiti zahtjevu ŽDO-a da Sučić Roginić zadrži u pritvoru i odredio joj jednomjesečni pritvor. Iako je u ranoj fazi trudnoće, a pritvor se trudnicama izriče samo iznimno, u ŽDO-u vjeruju da se radi o teškom djelu prevare žrtava u posebno emotivnom stanju te da će im zahtjev za pritvor biti odobren. Njezin odvjetnik Igor Cišper kaže, pak, da su optužbe potpuno neistinite te da nema razloga za pritvor.

Moja obitelj d.o.o.

Podsjetimo, Sučić Roginić uhićena je u petak navečer pod sumnjom da je roditeljima zainteresiranim za posvajanje djece iz Konga na prevaru i dovodeći ih u zabludu uzimala od 30 tisuća do čak 250 tisuća kuna. Nelegalnim posredovanjem pri međunarodnim posvojenjima bavila se od početka 2011., kada je registrirala tvrtku Moja obitelj d.o.o, a prema saznanjima iz istrage, na taj je način dovela oko 20-ero djece u Hrvatsku i troje u Sloveniju.

Posvojena djeca sigurna

Iako se u početku sumnjalo da su i djeca, koju je dovodila iz Konga, bila bez valjanih papira pa je bila osumnjičena i za trgovanje ljudima, istraga u konačnici to nije potvrdila. Ishod postupka protiv nje neće imati nikakva utjecaja na status djece posvojene u Hrvatskoj.

Policija je u petak navečer obavila pretres njezine vile te je iz kuće izuzela svu dokumentaciju i informatičku opremu. Sučić Roginić je i sama prije četiri godine posvojila dijete iz Etiopije, poriče sve optužbe te tvrdi da je posvojiteljima pomagala isključivo iz altruizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:48