SVE ZBOG ŽIČANE OGRADE

'AJDE, FERIDA, ZAKOLJI GA!' Obračun u Rijeci: Susjeda htjeli probosti i zaklati vilama, no onda je on u ruke uzeo vatrogasni aparat...

Ilustracija
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Bračni par Ahmet N. (70) i Ferida N. (68) u srijedu je priveden sucu istrage Županijskog suda u Rijeci Dušku Tišmi zbog prijetnji susjedu (55).

Sudac ih nije pritvorio, jer riječ je o neosuđivanim osobama, pa im je odredio mjeru opreza, zabranu približavanja na udaljenosti manjoj od sto metara. Riječ je o blažoj mjeri od one određivanje istražnog zatvora, pa se osumnjičeni moraju pridržavati odredbi mjere koju je odredio sudac, jer ukoliko ne budu poštovali mjere opreza, završit će u istražnom zatvoru, piše Novi list.

Bračni par postavio je žičanu ogradu u dužini desetak metara preko zemljišta osobe kojoj su prijetili i tako mu pregradili prilaz njegovoj obiteljskoj kući. Kad je susjed pokušao ukloniti ogradu, bračni par mu je prišao i prijetio, da će ga ubiti, zaklati, probosti vilama što je 70-godišnjak i pokušao, zamahnuvši vilama prema njemu.

Susjed se uspio izmaknuti vilama, ali je tim istim oruđem pogođen njegov automobil. Nakon toga je supruga napadača (68) uzela vile u ruke krenuvši na susjeda, dok je njezin suprug počeo vikati i bodriti ju 'da ga zakolje i probode'. U strahu da ga ne ozlijede, susjed je uzeo vatrogasni aparat i poprskao ženu koja je unatoč tomu nastavila mahati vilama, te čovjeku kojeg je napadala ozlijedila ručni zglob.

Ispitani na tužilaštvu, bračni par je porekao događaj, suprug je rekao da nije prijetio susjedu već da je on nasrnuo na njegovu suprugu i kćer koje su susjeda pokušavale zaustaviti da makne ogradu.

Supruga je također porekla kazneno djelo, kaže da nije prijetila susjedu već ga pokušala spriječiti da makne ogradu, a vile je kazala je, upotrijebila kako bi se obranila od njega kada ju je poprskao smjesom aparata za gašenje. U međuvremenu su protiv Ahmeta N. podignute dvije optužnice zbog prijetnji, istih kaznenih djela na štetu susjeda.

O slučaju se oglasila i policija koja je navela da su policijski službenici Prve postaje proveli kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 70 i 68 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje. Kazneno djelo su počinili na štetu 55-godišnjaka 27. kolovoza na području riječke Drenove.

Policija je postupala zbog narušavanja javnog reda i mira i fizičkog sukoba, u kojem je uz spomenute sudjelovala i 44-godišnjakinja. Troje sudionika ovog događaja je ozlijeđeno te im je pružena liječnička pomoć. Svi će biti prekršajno prijavljeni temeljem odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:59