SULUDA ODLUKA

'AJDE, VOZI ME U SABOR! ŠTA ČEKAŠ? NEMOJ DA TE UBIJEM' Prijetio pištoljem radniku Čistoće

 CROPIX

ZAGREB - Suluda odluka uz prijetnju pištoljem i sa preko dva promila alkohola u krvi da ga se kamionom 'Čistoće' iz zagrebačke Molvanske ulice u srijedu u rano jutro odveze, ni manje ni više nego pred Sabor, rezultirala je uhićenjem te u konačnici i nizom kaznenih prijava. Zbog prijetnji smrću, nedozvoljenog držanja oružja kao i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, istražitelji su po dovršetku kriminalističke obrade predali pritvorskom nadzorniku 39-godišnjeg Zagrepčanina A.S.

Temeljem sudskog naloga policija je pretresla njegovu obiteljsku kuću u Molvanskoj ulici gdje je utjerao strah u kosti trojici djelatnika Čistoće, te su pronašli i oduzeli 81 komad streljiva kalibra 9mm, oko 210 grama marihuane, 45 stabljika indijske konoplje te lampe i opremu za navodnjavanje radi stvaranja idealnih 'vrtlarskih' uvjeta unutar četiri zida.

Podsjetimo, 39-godišnjak je nakon noći provedene uz čašicu alkohola odlučio iz samo njemu znanih razloga naoružan ilegalnim pištoljem Crvena zastava izaći iz kuće van. Sjeo je u svoje vozilo VW Caddy u vlasništvu njegove majke parkirano ispred kuće i zapucao prema dvorištu. Vidjevši da ga nitko ne doživljava, izašao je iz automobila i odšetao do kamiona Čistoće, otvorio suvozačeva vrata i sjeo na sjedalo.

"Ajde, vozi me u Sabor! Šta čekaš? Nemoj da te ubijem" - zaprijetio je mucajući vidno pijani A.S. vozaču kamiona V.H. (45). Nakon jednominutnog terora, vozač je uspio istrčati iz kamiona napolje te obavijestiti ostalu dvojicu kolega koji su na ulici utovarivali smeće u stražnji dio kamiona. Policija se ubrzo sjatila u ulicu i privela 39-godišnjeg naoružanog muškarca koji se ranije ogriješio o zakon zbog samo jednog kaznenog djela - krivotvorenja isprava odnosno koristio je nepripadajuće registarske pločice.

Trojica djelatnika Čistoće zbog pretrpljenog straha 'zaradila' su sasvim zasluženo slobodne dane, a susjedi privedenog 39-godišnjaka na kratko mogu odahnuti. Inače, ne poznaju ga pretjerano osim da mu dvorište krasi prekrasan haski, a u ljetnom periodu organizira zabave na koje mu dolaze bajkeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:52