JUTARNJI DOZNAJE

Akcija ličke policije: Uhićena braća Amić zbog prijetnji načelniku Udbine, njihov otac u bijegu

Sumnjiče se da su 20. siječnja u Udbini prijetili 35-godišnjaku vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili

Josip Seuček (gore desno)

 Robert Fajt/Cropix, Ronald Goršić/Cropix, Općina Udbina

Djelatnici PU ličko senjske uhitili su dvojicu muškaraca koji su prijetili ubojstvom načelniku općine Udbina, potvrdila je policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o Baji Amiću (31) zvanom Bajica i njegovom bratu Darku Amiću (26), sinovima Darka Amića zvanog Dragi.

Također doznajemo da je Dragi treći osumnjičenik u ovom slučaju, no on je i dalje u bijegu i policija za njim traga već osmi dan.

- Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 31-godišnjakom iz Perušića, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje. Oni se sumnjiče da su 20. siječnja 2022. godine u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili, potvrdili su u policiji.

Oni su uhićeni, bit će predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako smo ranije pisali, radi se o članovima ličkog klana Amić iz Perušića koji gospodare velikim količinama zemlje u Lici, pogotovo na Krbavskom polju do kojih su između ostalog došli zatrašivanjem i premlaćivanjem tamošnjih ratara i stočara. Stoka im tumara prometnicama bez nadzora, što je uzrok čestih naleta i vozila i prometnih nesreća. Nakon jedne takve načelnik Seuček je s policijiom i veterinarskom inspekcijom sudjelovao u popisivanju konja lutalica, što je bio povod prijetnjama od strane članova obitelji Amić.

Načelnik Josip Seuček još uvijek je pod danonoćnom policijskom zaštitom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:09