BOGATA NAGRADA

'AKO MI JAVITE TKO MI JE ZAPALIO MOJ SKUPOCJENI MERCEDES, DAT ĆU VAM 100 TISUĆA KUNA!' Poznatom poduzetniku luksuzni terenac zapaljen je na Prisavlju

 
Želimir Kastelan i njegov zapaljeni Mercedes
 CROPIX

Poduzetnik Želimir Kastelan, kojem je prošli tjedan u Zagrebu izgorio skupocjeni terenac Mercedes, a pretpostavlja se da je požar podmetnut, odlučio je ponuditi novčanu nagradu za otkrivanje počinitelja tog kaznenog djela.

Vlasnik triju domova za starije i nemoćne, Rezidencije Kastelan, došao je u redakciju Jutarnjeg i rekao nam kako policija zasad nije ustanovila tko bi mu i iz kojeg razloga zapalio automobil, stoga je odlučio u potragu uključiti u javnost.

- Riječ je o terencu vrijednom 40, 50 tisuća eura. Odlučio sam ponuditi novčanu nagradu od 100 tisuća kuna onome tko mi da jasnu, potpunu i točnu informaciju o počinitelju ovog kaznenog djela. Nemam neprijatelja, ali ne osjećam se ugodno znajući da mi je netko zapalio automobil - rekao je Kastelan u redakciji Jutarnjeg i dodao kako se ipak nada da će policija sama naći počinitelja.

Podsjetimo, luksuzni terenac njemačkih registarskih oznaka izgorio je u srijedu poslijepodne, oko 18 sati, na zagrebačkom Prisavlju dok je njegov vlasnik Kastelan bio u obližnjem restoranu na predbožićnom domjenku za svoje suradnike i partnere. Istrčao je iz restorana kad su mu rekli da mu gori automobil te na prednjoj haubi vozila vidio kanistar, najvjerojatnije sa zapaljivom tekućinom.

Vozilo je s prijateljem počeo gasiti protupožarnim aparatom, a ubrzo su na mjesto događaja stigli i vatrogasci te policija koja je radi očevida i izuzimanja svih mogućih tragova blokirala promet i šire područje ogradila policijskom trakom. Budući da se sve događalo u prometnoj ulici, i to u rano predvečerje, pretpostavlja se da je barem netko vidio što se dogodilo, iako se očevici zasad nisu javili policiji, a službena istraga i dalje je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:15