NESTANAK PERIŠA

‘Aktivan na Viberu‘: Prijatelji nestalog Mateja ostali u šoku, otac objasnio o čemu je riječ

Srbijanska policija danima provjerava sve Periševe kontakte i poruke, pa je preko mobilnog operatera ušla u njegov profil
 Tom Dubravec/Cropix

Prijatelji Splićanina Mateja Periša (27), koji je prije više od tri tjedna nestao u Beogradu, sinoć su ostali u šoku kada su vidjeli da je njegov broj u 21.53 sati bio dostupan na Viberu.

Ljudi koji ne gube nadu da će Matej biti pronađen živ odmah su podijelili ovu informaciju, međutim, kako piše Blic, vrlo je vjerojatno da je srbijanska policija, koja danima provjerava sve Periševe kontakte i poruke, preko mobilnog operatera ušla u njegov profil, te se zbog toga pokazalo da je njegov broj aktivan.

Prema rekonstrukciji kretanja Mateje Periša, koju je napravila srpska policija, signal njegovog telefona posljednji put je uhvaćen u blizini Velikog ratnog otoka, na ušću Save u Dunav.

Brojne nedoumice oko aktivnosti broja mobitela razjasnio je u subotu ujutro za Jutarnji list i sam Nenad Periš, Matejev otac.

- Upoznat sam s time od strane policije, radi se o aktivnostima koje policija provodi u sklopu istraživanja svih pojedinosti o ovom slučaju. O nekima od njih sam i informiran, o nekima ne, a ne treba ni očekivati da će policija najavljivati sve ono što će provoditi. Nažalost, i dalje nema rezultatata u potrazi za Matejem, a meni je to najbitnije i ne želim se opterećivati nekim informacijama koje se također pojavljuju u javnosti. Najbitnije je da se Matej pronađe i da se ustanovi istina - rekao nam je u subotu ujutro Nenad Periš, Matejev otac koji je i dalje u Beogradu.

Matej Periš nestao je u prvim satima 31. prosinca nakon što se iz kluba "Gotik" gdje je bio sa šestoricom svojih prijatelja koje poznaje od djetinjstva u provodu, a u Beograd su doputovali prethodnog dana kombijem kojeg su prethodno unajmili u Zagrebu. Nakon što je nešto prije 2 sata ujutro napustio "Gotik" te su ga nadzorne kamere snimile tijekom devet minuta dok je trčao od kluba koji je smješten u tzv. "Beton hali", pokušao zaustaviti taksi, nastavio je prema restoranu "Sava nova" na Savskoj promenadi gdje ga je snimila nadzorna kamera restorana kako silazi na plato ispod restorana uz rijeku.

Zašto se Matej spustio i je li se tu nešto dogodilo što će razjasniti misterij njegova nestanka još uvijek je nepoznanica.

Srbijanska policija rekonstruirala je njegovo kretanje do tog trenutka, ustanovila da se signal Matejeva mobitela preklapa sa signalom objekta koji pluta Savom, koja se kao i Dunav i dalje pretražuju. Antonio Gerovac, načelnik Uprave krim policije i pomoćnik glavnog ravnatelja policije u izjavi medijima najavio je i neke aktivnosti hrvatske policije vezane za korištenje mobilnih telefona, a sve se to provodi u koordinaciji s policijom u Srbjii.

Sasvim je izvjesno je da je i broj aktiviran kako bi se rekonstruirala sva komunikacija broja Mateja Periša, ali i ne samo njega, već i svih onih iz kojih bi se mogli izvaditi podaci korisni za istragu. Među ostalim, brojeva odnosno registriranih uređaja na baznoj stanici na kojoj je bio registriran i Matejev mobitel, te koji su se u tom trenutku možda bili u tom vremenu na području na kojem se kretao i Matej Periš.

Policija je osim snimaka nadzornih kamera na trasi kojom se kretao pregledala i na stotine materijala snimaka iz drugih dijelova Beograda. Jesu li nađeni neki korisni tragovi policija zasad ne otkriva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. siječanj 2023 00:19