IZAZVAO PROMETNU

Alkarski harambaša oslobođen optužbi: ‘Sve su to udbaške metode... Nisam kriv što imam jači glas‘

Policija bez prijave protiv alkarskog harambaše: ‘Istina je da san napuva 1,26 promila i nije mi bilo jasno kako‘
Ivo Vukasović Parin
 Tom Dubravec/CROPIX

Devet dana je prošlo u intenzivnom kriminalističkom istraživanju u kojem je splitska policija utvrđivala ima li kaznenog djela u ponašanju 65-godišnjeg alkarskog harambaše Ive Vukasovića Parina, koji je prijavljen da je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću te nakon toga zvao načelnika Policijske postaje Sinj Mislava Filipovića-Grčića, prijetio mu i pokušao ga potaknuti na zlouporabu položaja i ovlasti, piše Slobodna Dalmacija.

I evo, nakon devet dana mukotrpnog rada i savjetovanja, odlučili su da nikakvu prijavu neće podnositi, nego će o tome je li harambaša počinio kakvo kazneno djelo u odnosu na načelnika PP Sinj naposljetku odlučiti nadležno splitsko Općinsko državno odvjetništvo kojem su podnijeli opće posebno izvješće.

- U odnosu na prometnu nesreću na području PP Sinj 21. lipnja 2020. godine u mjestu Brnaze, obavještavamo vas kako je obavljenim očevidom i radnjama policijskih službenika na terenu utvrđeno kako je 65-godišnji muškarac upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, čime je ostvario obilježja prekršaja iz članka 199. st. 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, radi čega je protiv navedenog podnesen prekršajni nalog, a prekršajno je sankcioniran i zbog počinjenja prekršaja iz članka 51. st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (izazivanje prometne nesreće).

Nadalje, u odnosu na provedeno kriminalističko istraživanje utvrđeno je postojanje sumnje da je 65-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, radi čega će protiv istog biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Također, o rezultatima provedenog kriminalističkog istraživanja i svim utvrđenim činjenicama bit će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podneseno opće izvješće - službeno su izvijestili iz splitske policije.

Plenković na ručku

Po svemu sudeći, dakle, alkarske momke će harambaša Parin predvoditi na alkarskoj povorci i ove godine. Kad je Slobodna Dalmacija nazvala alkarskog vojvodu Boška Ramljaka, rekao im je da je čuo da se nešto medijski piše, ali da Vukasovića nije vidio i nije s njim razgovarao te da ne zna detalje, dok im je dr. Stipe Jukić, predsjednik VAD-a, poručio da će Uprava i Časni sud razmotriti situaciju i donijeti odluku o tome koliko je Vukasovićevo ponašanje naštetilo ugledu i časti alkarskog društva.

- E vako, to je sve izmišljotina, nema veze s istinom. To su, kako bi ja nazva, udbaške metode jer sam ja harambaša već četvrti mandat, već 15 godina, trista ljudi me izabralo i to nekome smeta. Navika san ja na te niske udarce, a moran reći da su mnogi nezadovoljni šta je premijer Plenković, koji je, ka šta vidite, opet izabran, bija na ručku kod mene osobno i šta je reka da mu je čast šta je bija u pravoj hrvatskoj obitelji.

Neke očito boli to šta ja ne minjan dresove ka neki. Svi me znaju ka poštena i radišna čovika. Ma vako, istina je da san napuva 1,26 promila i nije mi bilo jasno kako, pa san od tog policajca tražija da mi da da opet pušen. On mi nije da i bija san ljut, priznajen, jer san u auto isprid mene udrija s brzinom od dvadesetak kilometara na sat, neš ti. Nikome ja nisan pritija, nego san ima pravo to zahtijevati, a nisan ja kriv šta ka kršni čovik od 120 kila iman malo jači glas. I da, nisu mi rekli da iman pravo tražiti da mi vade krv pa da se vidi koliko san popija - pojasnio je prije nekoliko dana Vukasović u telefonskom razgovoru. Negirao je da je prijetio ikome, pa tako ni načelniku PP Sinj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:26