TRAGEDIJA KRAJ VARAŽDINA

Alkoholizirani mladić dostavnim vozilom usmrtio pješakinju: ‘Tvrdio je da je nije vidio od sunca...‘

Osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.64 g/kg upravljao je mladić u dobi od 26 godina
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Prometnu nesreću u kojoj je jutros u Nedeljancu kod Varaždina poginula 63-godišnja pješakinja skrivio je alkoholizirani 26-godišnji vozač Opela, izvijestili su u subotu iz Policijske uprave varaždinske.

Nesreća se dogodila oko 6.55 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, a očevidom je utvrđeno da je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.64 g/kg upravljao mladić u dobi od 26 godina. Vozeći iz smjera Vidova u smjeru Varaždina nije se držao na sredini desne obilježene prometne trake te je prešao na lijevu stranu kolnika i prednjim lijevim djelom vozila udario u 63-godišnjakinju koja se nalazila na biciklističkoj traci. Od siline udarca pješakinja je preminula na mjestu nesreće.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

- Strašan se čuo udarac. Ljudi su se skupili oko žene koja je, inače, iz susjedne Zamlače. Vozač je ispričao svjedocima, dok se čekala Hitna i policija, da od sunca koje mu je tuklo u oči nije vidio pješakinju. I da je zato završio u suprotnoj traci uz čiji je rub hodala gospođa - otkrio je za Jutarnji mještanin Nedeljanca.

Tijelo je prevezeno na patologiju varaždinske Opće bolnice gdje će se obaviti obdukcija.

Zbog očevida prometne nesreće od 7.30 do 9.30 sati promet se odvijao naizmjenično jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika.

image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:37