KAOS U GORSKOM KOTARU

Autom probio rampu na autocesti, 15-ak km dalje sletio u provaliju, jedna osoba poginula

Radi se o automobilu stranih registracijskih oznaka koji su danas oko 12.20 sati na autocesti Rijeka-Zagreb pokušali zaustaviti policijski službenici

Ilustrativna fotografija

 Tea Cimaš/Cropix, Jure Mišković/Cropix

Policijska uprava primorsko-goranska poslijepodne je izvijestila kako su oko 13.10 sati dobili dojavu djelatnika Hitne medicinske pomoći o prometnoj nesreći na državnoj cesti D3, na dionici između Kraljevog Jarka i Rogoznog, piše Novi list.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su automobil u kojem se nalazila jedna smrtno stradala osoba te nekoliko ozlijeđenih osoba.

Prema do sad utvrđenom, do slijetanja automobila ispod razine ceste u provaliju dubine 20-ak metra došlo je zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika koji je bio mokar i sklizak od kiše.

Radi se o automobilu stranih registracijskih oznaka koji su danas oko 12.20 sati na autocesti Rijeka-Zagreb pokušali zaustaviti policijski službenici tijekom pojačanog postupanja sprječavanja nezakonitih migracija, a koji se nije zaustavio policiji pa niti na naplatnoj postaji Delnice-Lučice već je probio spuštenu rampu nakon čega je vozač s autom pobjegao, piše Novi list.

Dakle, nakon što je vozač pobjegao, odnosno izgubio se policijskim službenicima iz vidokruga, automobil je po dojavi djelatnika Hitne medicinske pomoći uočen na udaljenosti 15-ak kilometara od naplatne postaje, koju je ranije vozač probio s vozilom.

Svim ozlijeđenim osobama pružena je liječnika pomoć. Na mjestu prometne nesreće, između Kraljevog Jarka i Rogoznog, u tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice.

- Naglašavamo da policijski službenici tragaju za osobom koja se, najvjerojatnije u svojstvu vozača, nalazila u automobilu, priopćeno je iz PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:30