DRAMA KOD GAREŠNICE

Autom sletio s ceste i zabio se u dovod plina obiteljske kuće: Vatrogasci u zadnji tren spriječili tragediju

Odmah se pristupilo razbijanju eksplozivne smjese mlazom i plin je bio zatvoren za cijelu ulicu

Prometna nesreća u Hercegovcu

 Facebook/JVP Garešnica

Bile su to sekunde do katastrofe kada se sinoć kasno, pola sata prije ponoći, osobni automobil sletivši s ceste, zabio u dovod plina obiteljske kuće u mjestu Hercegovac nadomak Garešnice. Tragediji je kumovala magla zbog koje, uslijed neprilagođene brzine kretanja, 21-godišnjem vozaču Opela nije bilo teško ‘promašiti‘ kolnik i završiti u tuđem dvorištu. Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen, a zahvaljujući brzini, vještinama i znanju garešničkih vatrogasaca, spriječena je tragedija.

- Prilikom nesreće prekinut je negdje u zemlji vod za plin te je došlo do ispuštanja plina iz mreže pa je bilo važno odmah razbiti eksplozivnu smjesu. Plin je, naime istjecao uz samu kuću te je mogao ući pod krov kuće gdje bi se na tavanu postigla donja granica eksplozivosti da eksplozivnu smjesu nismo razbili – kažu iz JVP Garešnica napominjući da uvijek može doći do iskrenja uz oštećeni auto.

Za veći dio ulice plin je odmah zatvoren, a na terenu na sanaciji do dva sata poslije ponoći radili su djelatnici komunalca.

Iz bjelovarske policije kažu da je 21-godišnjak oko 23 sata upravljao Opelom daruvarskih oznaka kroz nenaseljeni dio mjesta Velika Trnovitica u pravcu Hercegovca.

- Dolaskom do raskrižja u mjestu Hercegovac, uslijed neprilagođene brzine vozila, a koju nije prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti te atmosferskim prilikama, izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika, pri čemu je vozilom udario u obiteljsku kuću. Tu se je vozilo zaustavilo te je na njemu nastala materijalna šteta. Ozlijeđenih osoba nije bilo – kažu za Jutarnji iz bjelovarske policije, a na upit o eventualnoj alkoholiziranosti, dodaju da nije bio pod utjecajem alkohola vozač.

Također iz policije napominju i da su na teren izašli pripadnici JVP Garešnica kao i Komunalca Garešnica radi sanacije oštećenja plinske instalacije na obiteljskoj kući koje je nastalo uslijed prometne nesreće.

A protiv 21-godišnjeg vozača policija je podnijela izvješće zbog kršenja članka 51.st. 5. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:41