BRZA VOŽNJA

AUTOMOBIL SA ZAPOVJEDNIKOM HRVATSKE RATNE MORNARICE JURIO AUTOCESTOM VIŠE OD 200 NA SAT! MORH: 'Spreman je snositi sankcije'

Ilustracija
 Vlado Kos / Ilustracija / CROPIX

Zapovjednik Hrvatske ratne mornarice Ivo Raffanelli snimljen je jučer poslijepodne kako autocestom A1 u službenom automobilu MORH-a juri brzinom većom od 200 kilometara na sat.

'Budala me skoro ubio! Stvorio se sekundu pokraj mene na ulazu u tune. To je katastrofa, bilo je - ajme', rekao je za Dnevnik.hr vozač kojeg je Raffanelli prestigao na autocesti A1 na putu od Dugopolja prema Zagvozdu, tik pred tunelom.

Vozač kojeg je službeni automobil MORH-a prestigao takvom brzinom i sam je ubrzao kako bi suvozač snimio Raffanellijevu jurnjavu.

'Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti', ispričao je i dodao da je vidio da se radi o automobilu Opel Insignia, a vidio je i žutu registarsku tablicu na kojoj je pisalo 'HV'. Također, ispod stražnjeg je stakla bila bijela admiralska kapa.

Iz MORH-a su potvrdili da je u automobilu bio zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, no vozio ga je službeni vozač. Vraćali su se s pogreba bojnika Marina Klarina koji je stradao u ponedjeljak u padu helikoptera kod Zlarina.

'Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije', odgovorili su iz MORH-a za Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:46