NIJE IMALA KACIGU

Automobilom pokupio skuter i pobjegao, 17-godišnja djevojka umrla u bolnici

Kacigu nisu imali niti nastradala djevojka niti 16-godišnji vozač, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava. Policija je pronašla i vozača koji je pobjegao s mjesta nesreće
 Jure Mišković/CROPIX

ZADAR - Sedamnaestogodišnja djevojka preminula je rano jutros od posljedica teških tjelesnih ozljeda zadobivenih jučer poslijepodne (utorak) oko 17 sati.

Prometna nesreća se dogodila u Matoševoj ulici na zadarskom Boriku kada je 16-godišnjak iz Zadra, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima i bez zaštitne kacige na glavi, upravljao je neregistriranim motociklom marke „Gillera runner 180“ bez registarske oznake.

S njim se na skuteru, također bez zaštitne kacige na glavi, kao putnica vozila neretna 17-godišnjakinja. Mladić na skuteru je nepropisno, preko pune uzdužne crte, pretjecao kolonu od tri vozila i to dok je prvi od tih automobila, VW Passat zagrebačkih tablica, skretao u lijevo.

Došlo je do sudara Passata i skutera, te pada motocikla s vozačem i putnicom. Nakon udara vozač automobila se udaljio s mjesta događaja, ali je naknadno pronađen te je utvrđeno da se radi o 36-godišnjaku iz Zagreba. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog nepružanja pomoći.

Mladi motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede , te je nakon ukazane liječničke pomoći otpušten iz Opće bolnice Zadar, a 17-godišnjakinja je s teškim tjelesnim ozlijedama zadržana u Jedinici intenzivnog liječenja zadarske Opće bolnice gdje je od zadobivenih ozljeda preminula u ranim jutarnjim satima. Protiv 16-godišnjeg vozača motocikla slijedi kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:49