UŽAS KOD BUZETA

Automobilom punim migranata sletio s ceste, pobjegao i ostavio ih: Policija uhvatila njegovog pomagača

Policijski službenici nastavljaju tragati za vozačem BMW-a talijanskih registarskih oznaka

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix/Cropix

Albanski državljanin (29) priveden je u petak nakon što je utvrđeno da je u srijedu na području Buzeta pomagao u krijumčarenju ljudi tako što je bio prethodnica vozaču koji je automobilom sletio s ceste, pobjegao i u automobilu ostavio šest ozlijeđenih migranata, izvijestila je istarska policija.

Policijski službenici nastavljaju tragati za vozačem BMW-a talijanskih registarskih oznaka koji je, nakon što je izazvao prometnu nesreću i sletio s ceste, pobjegao i u prevrnutom automobilu ostavio ozlijeđene migranate iz Turske, koji su prevezeni u riječku bolnicu.

Buzetski policajci proveli su u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske kriminalističko istraživanje i utvrdili da je 29-godišnji albanski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj.

Policija je utvrdila kako je Albanac u srijedu od Rijeke preko Buzeta vozio automobil audi, talijanskih registarskih oznaka, ispred BMW-a, te je kao prethodnica vozaču BMW-a, koji je prevozio migranate, davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja.

Osumnjičeni 29-godišnjak, nakon kriminalističkog istraživanja, priveden je poslijepodne u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:59