DRAMA U ZAGREBU

Bacio dvije bombe pa pobjegao! U eksplozijama umalo stradala obitelj s djetetom u autu, otac je policiji isprva bio sumnjiv...

Kriminalisti intenzivno tragaju za nepoznatim bombašem. Muškarac koji je bio zadržan nakon eksplozije je pušten
 Darko Tomas/Cropix

Nakon jučerašnje petosatne drame u Aninoj ulici u zagrebačkom Rudešu kada su eksplodirale dvije bombe, stanari su odahnuli, ali djelomično.

Jer zagrebački kriminalisti intenzivno tragaju za nepoznatim bombašem koji je iz samo njemu znanog razloga s prilaznog puta objektu, bacio dvije bombe u dvorište navedene kuće i pobjegao.

I dok se jedna odmah po bacanju aktivirala u 17.25 sati, drugu su u kontroliranim uvjetima u 21.05 sati aktivirali policajci za protueksplozijsku zaštitu.

Promet ulicom koja je bila pod opsadnim stanjem pušten je u 22.18 sati.

Iz PU zagrebačke kažu da je, prema dosad utvrđenom, nepoznati počinitelj u dvorište zgrade bacio dvije ručne bombe.

Uslijed eksplozije došlo je do slučajnog oštećenja vozila 41-godišnjeg muškarca odnosno tvrtke za koju radi, s obzirom da se toga trenutka navedenom ulicom kretao.

Kako doznajemo, s njim je u vozilu toga trenutka još bila i supruga te maloljetno dijete.

Stakla na autu su im u vožnji popucala, vozač je uspio pravodobno zaustaviti auto bez posljedica te je puka sreća nitko od te tročlane obitelji nije ozlijeđen barem od krhotina stakla.

S obzirom da je isti muškarac odmah okrenuo broj policije i tražio pomoć, po dolasku policajaca, kako to obično biva u ovakvim slučajevima, svi su sumnjivi koji se zateknu na mjestu događaja pa je tako bio i on inicijalno.

Međutim, nakon svih prikupljenih informacija i drugih dokaza na mjestu događaja, a netom prije nego je policija krenula u kontrolirano deaktiviranje druge bačene bombe, muškarac je s obitelj pušten.

Materijalna šteta na i u objektu kao i na vozilu nije još procijenjena, ali nije ni mala. Tijekom današnjeg dana policija će dovršiti očevid na mjestu jučerašnje drame.

Tko je bio meta i koja se poruka navedenim opasnim činom željela poslati, još nije poznato, a kada se uđe u trag počinitelju, suočit će se s prijavom za dovođenje u opasnost života i imovine.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:35