DIVLJAK NA CESTI

Bahati vozač: Izmjereno mu 2,85 promila alkohola u krvi pa izvrijeđao policiju. Kažnjen s 4.850 kuna

Vozač nije platio kaznu te mu je određena kazna zatvora u trajanju od 16 dana. Također, ostao je vozačke dozvole na području Hrvatske na tri mjeseca
 Admir Buljubašić/CROPIX

METKOVIĆ - Prošlotjedni rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola na krajnjem jugu Hrvatske je 48-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je 17. rujna oko 19,40 sati zatečen u Metkoviću dok je upravljao osobnim vozilom registracijskih oznaka BiH.

Policija je izmjerila koncentraciju alkohola u krvi od 2,85 promila te je pripiti vozač zbog počinjenih prometnih prekršaja, kao i vrijeđanja te omalovažavanja policajaca uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Metkoviću gdje mu je dežurni sudac izrekao novčanu kaznu od 4.850 kuna.

Vozač nije platio kaznu te mu je određena kazna zatvora u trajanju od 16 dana a izrečena je i zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B-kategorije na području Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Tijekom proteklog, trećeg rujanskog tjedna na prometnicama Dubrovačko-neretvanske županije zabilježeno je ukupno 25 prometnih nezgoda u kojima je jedna osoba poginula, dok su dvije osobe teže, a 13 lakše ozlijeđeno.

Provodeći kontrolu prometa, plicajci su sankcionirali ukupno 751 sudionika u prometu od kojih 12 zbog alkoholiziranosti i 303 vozača zbog prekoračenja maksimalno dozvoljene brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:15