AFERA BUNDEKFEST

Bandićevi suradnici proglašeni krivima, namještali su kućice i šatore na gradskim događanjima

Optuženi su da su 2013. i 2014. namještali natječaje za dodjelu mjesta za šatore na javnim manifestacijama u gradu Zagrebu

Josip Nalis

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon četverogodišnjeg suđenja zagrebački županijski sud objavio je danas nepravomoćnu presudu u tzv. Aferi Bundekfest u kojoj su bliski suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića bili optuženi za pogodovanja pojedinim ugostiteljima za razne prigodne gradske manifestacije. Svi redom proglašeni su krivima.

Prvooptuženi u ovoj aferi bio je Ratimir Jureković, nekadašnji viši stručni savjetnik pročelnika Ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba.

Uz njega su optužnicom još bili obuhvaćeni bivši ravnatelj Zagrebačke koncertne Direkcije Josip Nalis, jedan od najbližih suradnika pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, Zdenko Antunović te zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje Tedi Lušetić te poduzetnik Josip Katić.

Svi oni bili su optuženi da su 2013. i 2014. namještali natječaje za dodjelu mjesta za šatore na javnim manifestacijama u gradu Zagrebu.

image
Damjan Tadic/Cropix

Iako su tijekom sudskog postupka tvrdili da su nevini, na zadnjem ročištu svi su priznali krivnju, osim Lušetića.

Ratimiru Jurekoviću kazna od 8 mjeseci zatvora zamijenjena je radom za opće dobro, dok je Josipu Nalisu, kao i Zdenku Antunoviću, 11 mjeseci zatvora zamijenjeno također radom za opće dobro. Antunović je dobio i dodatnu novčanu kaznu u iznosu od 30.000 kuna.

image
Damjan Tadic/Cropix

Josip Katić dobio je 8 mjeseci zatvora (uvjetno na dvije godine), dok je Lušetić dobio 11 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od 3 godine. Uz to je Lušetić dobio i dodatnu novčanu kaznu u iznosu od 45.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:24