BRAT POGINULOG

‘Banožić laže, nikome nije izrazio sućut i nije znao Gorana. Pogoduje mu se, još će moj brat ispasti kriv‘

Brat poginog Gorana Šarića kaže da Banožić pokušava krivnju za nesreću svaliti na njegovog brata

Mario Banožić

 Robert Fajt/Cropix

Bivši ministar obrane Mario Banožić u prvom je medijskom istupu za RTL o okolnostima prometne nesreće koja je zavila u crno obitelj Šarić, a njega poslala u političku zavjetrinu, optužio poginulog 41-godišnjeg Gorana Šarića da je nesreću zapravo izazvao on tako što je prešao svojim vozilom u Banožićevu voznu traku, odnosno da bivši ministar uz sve pokušaje nije mogao izbjeći sudar.

Obitelj Gorana Šarića, koji je smrtno stradao 11. studenoga prošle godine nakon što je u njegov kombi svojim terencem udario tadašnji ministar obrane Mario Banožić, zgrožena je njegovim medijskim istupom i izjavama koje je dao o okolnostima nesreće za koju je optužen i prijeti mu osam godina zatvora, kako su za Jutarnji list ranije rekli jedan član obitelji i odvjetnik obitelji Hrvoje Šutalo, a sada se za 24sata oglasio i Goranov brat Dražen.

"On od prvog dana pokušava svaliti krivnju na mog brata. Kad vidimo kako se sve razvija i kako mu se pogoduje, na kraju će moj brat biti kriv za nesreću", rekao je brat stradalog.

Kaže kako njegova obitelj vidi da pravde za njegova brata možda neće ni biti. "Ne znamo ni što očekivati na sudu, ni od prometnih vještaka, a vidio sam kako su vodili očevid, da su evidentirali sve što su vidjeli na cesti, tragove, kretanje. Da li će im biti dozvoljeno da sve kažu kako jest, ne znamo", dodaje Dražen.

Osvrnuo se i na riječi Marija Banožića da je poznavao smrtno stradalog Gorana.

"Banožić je rekao kako je poznavao mojeg brata, ali nije, to je laž. Nikad se oni nisu upoznali jer nisu iz istog svijeta. Moj brat nikad nije hodao po birtijama u Vinkovcima. Laže i da nam je izrazio sućut jer nije - ni mami, ni bratovoj ženi, ni meni",rekao je ogorčeni Dražen Šarić za 24sata.

Odvjetnik Hrvoje Šutalo rekao je za 24 sata kako do jučerašnjeg dana nisu željeli puniti medijski prostor svojom boli i tugom, ali da su, kako je naveo, užasnuti intervjuom okrivljenog Marija Banožića, primorani iznijeti istinu.

"Mario Banožić je prije svega okrivljenik i kao takav nije dužan govoriti istinu, a naše pisano obraćanje hrvatskoj javnosti uslijedit će sutra", otkrio je Šutalo, dodajući kako je zahvalan na mogućnosti da se čuje i druga strana priče, odnosno oštećene obitelji, piše 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 20:33