BRANILA SE U SUDNICI

'BAZENE SAM VODILA LOŠE JER SU ME TAMO POKUŠALI SILOVATI' Bivšu direktoricu terete za milijunsku muljažu s čak 278 ugovora

Varazdin, 110216Na Zupanijskom sudu u Varazdinu nastavljeno je sudjenje bivsoj ravnateljici Gradskih bazena Nataliji Zetko zbog pronevjere.Na fotografiji: Natalija Zetko dolazi na sud.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Ne želim iznositi detalje o tome tko me pokušao silovati na bazenima, no i to je utjecalo na moje nesavjesno vođenje te ustanove. Tražila sam izgovore da ne budem na poslu kako ne bih bila u blizini osobe od koje sam to doživjela.

Rekla je to u četvrtak, iznoseći obranu na varaždinskom sudu, Natalija Žetko, bivša ravnateljica Gradskih bazena Varaždin, bivša HNS-ovka i članica Gradskog poglavarstva u doba Ivana Čehoka te bliska prijateljica Radimira Čačića. Tereti je se da je kao ravnateljica Gradskih bazena Varaždin od 2006. do 2011., uz sudjelovanje ostalih okrivljenih, Željka Čengića, Ljiljane Golić-Domislović i Lidije Kojdić, pribavila 278 ugovora za rad sa studentima te im isplaćivala novac za rad koji nisu obavili. Na taj način s računa Gradskih bazena isplaćeno je više od milijun i pol kuna, od čega je studentima na račune isplaćeno 1,3 milijuna kuna. Žetko je rekla da taj novac nije vidjela niti ga je trebala, a ne zna ni gdje je završio.

Rekla je i da je od samog početka Grad na nju vršio pritisak da smanji troškove na Bazenima, a nije mogla nikako drukčije, osim da smanji cijenu usluga. Spomenula je i da je na Bazenima od početka bilo previše zaposlenih.

- Gradonačelnik Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatko Horvat imali su popis na kojem su zaokruživali ljude koje bi trebalo zaposliti na Bazenima, po političkoj liniji - rekla je.

Vezano uz smanjenje troškova, na Bazenima su dogovorili da se škola plivanja radi preko studentskih ugovora. Kad su ti studenti diplomirali i izgubili studentska prava, napravljeni su fiktivni studentski ugovori za osobe koje su doista studirale da bi se namaknuo novac za prave trenere u školi plivanja, rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 12:07