RUŽAN INCIDENT

BBB-ovac koji čami u grčkom zatvoru upravo je osuđen i u Hrvatskoj zbog krajnje primitivnog ispada

‘Pao sam na tlo, imao sam otvorenu ranu iznad desnog oka i bio sam sav krvav. Oni su se razbježali‘, ispričao je pretučeni Zagrepčanin

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/Cropix

Dok se nalazi zajedno sa ostalih 100-tinjak pripadnika Bad Blue Boysa u grčkom zatvoru već puna tri mjeseca radi sudjelovanja u atenskim neredima u kojima je život izgubio grčki navijač Michalis Katsouris, 21-godišnjeg D.D., inače starog policijskog znanca, po povratku u Hrvatsku čekat će najsvježija osuđujuća sudska presuda.

Naime, mladić je nedavno nepravomoćno osuđen na prekršajnom odjelu zbog primitivnog ispada od 11. srpnja 2022. u 21.12 sati u jednom zagrebačkom parku. Točnije, kod osnovne škole je bacao petarde i bio je s prijateljima kad mu je prišao građanin B.V. koji je šetao psa i koji ga je upozorio da prestane bacati petarde jer se njegov pas boji.

Ta zamolba mu se nije svidjela pa je mladi nasilnik dotrčao do muškarca te ga udario zatvorenim dlanom ruke po licu. Šetač psa je pao na tlo gdje su ga D.D. i dvojica neimenovanih prijatelja nastavila udarati rukama i nogama po cijelom tijelu. Rezime divljaštva su lake tjelesne ozljede u vidu puknuća arkade i optužni prijedlog radi kršenja članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Sud mu je radi toga izrekao 170 eura novčane kazne, a mora platiti i 20 eura sudskih troškova. Na jedno se ročište odazvao, s tri je izostao (dva posljednja poziva je ignorirao i bila su prije uhićenja u Grčkoj), pa je sud donio presudu u njegovu odsustvu.

-Tu večer sam šetao psa u parku kraj osnovne škole. Najednom je pukla petarda i moj pas se prepao. Uvijek se jako boji takve buke. Otišao sam vidjeti tko ih baca. Vidio sam grupu mladića koje znam od ranije kao pripadnike Bad Blue Boysa. Prišao sam im i rekao da ne bacaju petarde jer mi plaše psa. Na to su se samo nasmijali i rekli mi: ‘Što ćeš ti nama govoriti‘. Vidio sam i policajca u tom trenutku u službenom autu kojem sam rekao da dečki u parku bacaju petarde, pa je rekao da ih ide opomenuti, ali su se i njemu dečki smijali, pa je policajac otišao. Nakon toga su mi rekli sa sam ‘druker‘. Okružili su me, D.D. mi je prišao i udario me šakom u glavu te ju privukao prema sebi pa me udario koljenom u lice. Pao sam na tlo, imao sam otvorenu ranu iznad desnog oka i bio sam sav krvav. Oni su se razbježali, a mene je majka odvezla na Hitnu – ispričao je pretučeni Zagrepčanin napomenuvši da je siguran da je napadač D.D., jer su mu to i drugi poznanici iz kvarta potvrdili.

Za sud je taj posrnuli mladi "boksač", koji je navršio 21 godinu života nedavno u grčkom kazamatu, pokazao upornost u činjenju prekršaja, njegovo ponašanje je bilo izrazito agresivno i uznemirujuće za prolazeće građane te se ponašao na naročito drzak način.

Prema prekršajnoj evidenciji Ministarstva pravosuđa unazad tri godine, dakle otkad je punoljetan, nanizao je pravomoćne presude. I dok olakotne okolnosti u ovom slučaju sud nije pronašao, kao otegotna okolnost uzeta mu je upravo ta njegova prošlost s druge strane zakona jer je već osuđen zbog kršenja članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i radi članka 39a st.1. toč 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:25