HOROR U VRAPČU

Belgijski ovčar ugrizao djevojčicu pa napao dječaka; Svjedokinja: ‘Vukao ga je i zubima mu držao nogu‘

Gospođa s kojom smo razgovarali dječaku je pružila prvu pomoć, kaže kako ima 12 ugriza po nozi

Marina Česnik i pas koji je napao dječaka

 Privatna Arhiva/

- Bilo je strašno. Ti krikovi nisu trajali sekundu-dvije, već duže. Još uvijek ne mogu doći k sebi, tresem se. Bilo je negdje između 7.30 i 7.40. Majka je vodila za ruku dvoje djece u školu koja je preko puta naše pekare, dječaka i djevojčicu. Pas je u jednom trenutku ničim izazvan prvo ugrizao djevojčicu, a zatim je napao dječaka, priča nam Marina Česnik (30), zaposlenica pekarne "Klasje" u Vrapčanskoj 219 A, ispred koje se u petak dogodio napad belgijskog ovčara na dvoje djece i njihovu majku.

- Jutros oko 8 sati zaprimili smo dojavu o napadu psa na djecu u Gornjem Vrapču. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti događaja i kriminalističko istraživanje, potvrdili su nam događaj iz Službe za odnose s javnošću PU Zagrebačke.

Naša sugovornica nije jedina koja nam je rekla kako se nada da će odgovorni nešto poduzeti jer je u proteklih 14 dana ovo već četvrti slučaj napada istog psa, ali ovaj, koji se dogodio u petak ujutro, bio je najteži dosad.

Marina Česnik opisala nam je scene koje su i nju zgrozile, pogotovo jer je i sama majka dvoje djece. Kaže kako se ne smatra herojem, kako je nazivaju kolegice na poslu i neki stanovnici Gornjeg Vrapča, već misli da je napravila nešto uobičajeno. Ali bez obzira na to, kaže, mobitel joj zvoni od jutra, kad se doznalo kako je ona pritekla u pomoć dječaku.

image

Marina Česnik

/Ustupila Marina Česnik

- Kad je ugrizao dječaka ispod koljena, on je pao. Vukao ga je i zubima mu držao nogu, a majka se bacila na njega kako bi ga pokušala odvojiti od djeteta, ali on ga nije puštao. Okupili su se ljudi i počeli ga tjerati i on je u jednom trenutku počeo bježati od djeteta, čiji je donji dio pamučne trenirke ispod koljena već bio natopljen krvlju i krv mu je već ulazila i u tenisicu. Uvela sam ga u pekaru i pružili smo mu prvu pomoć. Netko je bio pozvao i Hitnu pomoć, ali kako nije dolazila nakon nekog vremena, jedna gospođa ga je s majkom stavila u auto i mislim da su ga odvezli. Čula sam kasnije da dječak ima 12 ugriza po nozi. To je bilo prestrašno - ispričala nam je još uvijek pod dojmom jutrošnjeg događaja Marina Česnik.

Vlasnik navedenog psa živi svega nekoliko kućnih brojeva dalje i nekoliko puta smo ga zvali na kućni broj, ali nije odgovarao na pozive.

Stanovnici Gornjeg Vrapča u Facebook grupi "Zakaj volim Vrapče" ostavljali su jutros brojne komentare o ovom nemilom događaju i upozoravali kako ovo nije prvi put da je pas, koji je jutros izgrizao djecu, nekoga napao.

image

Belgijski ovčar koji je napao djecu

/Facebook

- Ima tu i jedan gospodin koji drži kangale koji su također prije oko pola godine tu hodali bez nadzora. Nadam se da će sada netko od odgovornih nešto poduzeti - rekla nam je kolegica administratorice grupe "Zakaj volim Vrapče", koja također živi u tom dijelu grada.

Iz policije, koja istražuje ovaj događaj, kažu kako će sada utvrđivati sve okolnosti i po okončanju kriminalističkog istraživanja izvijestiti javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:55