TRAGEDIJA U BARANJI

Beli Manastir: Nećak pokušao spasiti ujaka, obojica završili na dnu jezera

 Dorian Horvat / CROPIX

PETLOVAC – Dvadesetjednogodišnji Boris Stojković iz Petlovca utopio se u petak oko 15 sati u jezercu na samom ulazu u to baranjsko mjesto i to pri pokušaju spašavanja od utapanja svoga 14 godina starijeg ujaka Srete Malinića (35).

Mladić koji je bio djelatna vojna osoba nije uspio u svom hrabrom naumu tako da su na dnu pet metara duboka umjetna jezerca, koje je tek prošle godine preuređeno iz bajera, živote ostavili ujak i nećak. Tijela su iz jezera izvukli ronioci Specijalne jedinice policije iz Osijeka oko 17,45 sati nakon čega je liječnicima preostalo jedino da konstatiraju smrt uslijed utapljanja.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku naložio je obdukciju tijela dvojice utopljenika. Prema izjavama očevidaca ujak i nećak kupali su se u jezeru sve do trenutka kada je Sreto, koji je inače bolovao od epilepsije te imao problema i sa srcem, počeo dozivati pomoć na što je u vodu skočio Boris i doplivao do ujaka u namjeri da ga izvuče iz vode.

- Sreto je vjerovatno u vodi dobio napad epilepsije i kada mu je nećak prišao da mu pomogne ovaj ga je grčevito dohvatio. Kako ga je obuzeo strah a bio je jače tjelesne građe počeli su tonuti obojica – priča jedan od šest mladića iz sela koji su na pozive 12-ogodišnjeg Marka s obale skočili u jezeru da pomognu utopljenicima. - Brzo su potonuli, nastavlja mladić uzrujan i izmoren nakon gotovo polusatnog ali bezuspješnog ronjenja u jezeru. Kada su potonuli na dno Boris se nije uspio izvući iz zagrljaja ujaka pa su obojica ostala dolje. Voda je dosta mutna i prljava a na dnu ima puno trave tako da je dolje bilo teško što vidjeti.

Ubrzo je stigla policija te potom i vatrogasci no dvojici rođaka nije bilo spasa. Tek će obdukcija posmrtnih ostataka pokazati što je uzrokovalo ovu tešku tragediju koju ovo malo baranjsko mjesto ne pamti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:51