PRIPREMAO KAOS?

Bengalka, molotovljevi kokteli, improvizirana naprava s čavlima... Evo što je policija pronašla kod uhićenog mladića

Policija je objavila da je osoba privedena uz sredstva prisile

Predmeti pronađeni kod maloljetnika

 Puz/

Iz PU zagrebačke poslijepodne su objavili da je tijekom osiguranja javnog prosvjeda priveden 44-godišnjak zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te će protiv njega redovnim putem biti podnijet optužni prijedlog.

Isto tako u službene prostorije privedena su trojica muškaraca starosti 25, 27 i 27 godina koji su bili pod utjecajem alkohola te će policijski službenici, nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u članku 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, uz optužni prijedlog dovesti jednog 27-godišnjaka u prostorije Dežurnog odjela Prekršajnog suda u Zagrebu dok su druga dvojica muškaraca (25, 27) pušteni budući da nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja.

image

Predmeti pronađeni kod maloljetnika

Puz/

Nakon završetka prijavljenog mirnog okupljanja - javnog prosvjeda policijski službenici su na otvorenom prostoru Trga žrtava fašizma primijenili policijske ovlasti prema maloljetniku za kojeg su posumnjali da kod sebe posjeduje nedozvoljene predmete, a koji je tijekom primjene policijskih ovlasti pružio aktivan otpor. Uz uporabu sredstava prisile osoba je privedena u službene prostorije te su kod njega pronađeni nož, jedno pirotehničko sredstvo - bengalka, više staklenih boca ispunjenih lakozapaljivom tekućinom i jednu improviziranu napravu s čavlima, a za koju je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnom sredstvu već o improviziranom hladnom oružju pogodnom za napad ili nanošenje ozljeda. Policijski službenici u odnosu na navedenu osobu provode kriminalističko istraživanje.

image

Predmeti pronađeni kod maloljetnika

Puz/

Naknadnim detaljnim pregledom i analizom foto-video i audio dokumentacije sačinjene tijekom osiguranja ovog javnog prosvjeda, utvrditi će se jesu li eventualno zabilježeni i neki drugi oblici protupravnog ponašanja.

- Ističemo da tijekom održavanja ovog mirnog okupljanja i javnog prosvjeda nisu zabilježeni drugi događaji koji bi zahtijevali primjenu policijskih ovlasti, a tijekom provedbe mjera sigurnosti održano je povoljno stanje sigurnosti - objavili su iz policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:19