PROTRČAO KROZ POSJED

BEŠĆUTNI LIČANIN Ulovio psa, zavezao ga i objesio o bukvu pa pustio da ga rastrgaju zvijeri

Bezbroj puta upozoravao sam lovce da ne love oko moje parcele, branio se na sudu Milorad Ćopić iz Gornje Suvaje
 Mario Pušić / CROPIX

Okrutno i bešćutno Milorad Ćopić iz Gornje Suvaje u Lici ubio je lovačkog psa dugopoljskog lovca Ivana Milića.

Samo zato što je protrčao kroz njegov posjed, uhvatio ga je, zavezao mu oko vrata konop kakvim se balira sijeno te ga objesio za obližnju bukvu. Tako ga je ostavio nadajući se da će njegovo beživotno tijelo razvući životinje. Već je požalio zbog svojih postupaka.

Nakon što je na gospićkom sudu osuđen na uvjetnu kaznu zatvora, prije nekoliko dana na istom je sudu donesena presuda prema kojoj mora vlasniku isplatiti 20.000 kuna zbog materijalne štete te duševnih boli koje mu je prouzročio.

Emocionalno vezan

U svojoj tužbi Milić je naveo da je za svojeg posavskog goniča bio posebno emocionalno vezan te da se radilo o izrazito pametnom psu s kojim ga je vezalo sedmogodišnje prijateljstvo.

- Nakon nestanka psa 20 dana nisam znao za njega, bio sam u agoniji i nisam mogao spavati, a kad sam doznao, zbog tuge ga nisam mogao ni pogledati. Pokopao sam ga na dostojanstven način u vrtu iza svoje kuće - ispričao je vlasnik.

Ubojica životinje u svojem se iskazu ispričao za nanesenu štetu rekavši da nije znao da se radi o tužiteljevu psu. Priznao je da je objesio psa nakon što ga je ulovio te da je odmah uginuo od gušenja.

- Prije toga sam bezbroj puta upozoravao lovce da ne love na meni susjednim nekretninama. Skinuo sam s psa GPS lokator, bacio ga u stijenu i razbio. Psa sam ostavio da visi i tako obješen ostao je nekoliko dana. Mislio sam da će ga pojesti zvijeri - rekao je osuđeni Ličanin.

Okrutna smrt

Sud je prihvatio činjenicu da je tužitelj pretrpio duševne boli zbog osobito okrutnog načina usmrćenja psa te zato što dvadesetak dana nakon nestanka psa nije znao gdje je i je li uopće živ.

Bolan gubitak

- Nakon pronalaska psa pokopao ga je u vrtu svoje kuće, što po mišljenju suda dovoljno pokazuje koliko je gubitak psa za tužitelja bio bolan - piše u obrazloženju presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 12:22