KAŽNJEN JE

Beskućnik u centru Zagreba mladu atletičarku uhvatio za stražnjicu pred očima policajaca

Nisam imao nikakav cilj u tom pogledu. Iskreno, čak niti ne znam zašto sam to napravio, rekao je J.Z.
Ilustrativna fotografija
 Duje Klarić/Cropix

Beskućnik J.Z. (38), inače školovani pomoćni vrtlar iz Zaprešića, dok je skitao po centru Zagreba prekršio je u istom trenutku tri članka zakona – osim što se odao skitnji i nije imao osobnu iskaznicu, jednu je prolaznicu, inače uspješnu mladu atletičarku, uhvatio za stražnjicu i to na očigled policajaca u Ilici.

Općinski prekršajni sud u Zagrebu ga je nedavno kaznio sa 20 dana zatvora ali s jednogodišnjim rokom kušnje te mu je izrečena i mjera udaljenja s područja Zagreba naredna tri mjeseca.

A njegov krimen je bio 21. kolovoza ove godine oko 14.25 sati kod kućnog broja 3. zagrebačke Ilice gdje su ga policajci zatekli.

Utvrdili su pritom da ne stanuje na adresi prebivališta već da zadnja dva mjeseca spava po tramvajima, vagonima na željezničkom kolodvoru, klupama u parkovima te u zgradama autobusnog i željezničkog kolodvora. Prehranjuje se skupljajući boce i odrađujući povremene sezonske poslove, a zbog odavanja skitnji prekršio je čl.11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija ga je suočila i sa "šlatanjem" prolaznice koju je desnom rukom uhvatio za stražnjicu jer da se zbog toga ogriješio o čl.14. istog zakona odnosno da je tim potezom vrijeđao moralne osjećaje građana.

A s obzirom da kod sebe prilikom legitimiranja nije imao osobnu iskaznicu počinio je prekršaj iz čl.16 Zakona o osobnoj iskaznici.

- Točno je da sam hodajući po Ilici naišao na nepoznatu gospođu koju sam desnom rukom uhvatio za stražnjicu. Nisam imao nikakav cilj u tom pogledu. Iskreno, čak niti ne znam zašto sam to napravio pogotovo jer je bilo i drugih građana okolo. Uočili su me policajci pa sam počeo bježati te su me zaustavili i legitimirali. Nisam imao kod sebe osobnu iskaznicu pa sam priveden u postaju. Žao mi je zbog svega – rekao je beskućnik zagrebačkoj prekršajnoj sutkinji koja ga je u konačnici oslobodila plaćanja sudskih troškova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:46