UHITILA GA POLICIJA

BESRAMNI LOPOV IZ SRBIJE Provaljivao u stanove u Zagrebu i ukrao 225.000 kuna težak plijen

Zagreb, 180908.USKOK i Drzavno odvjetnistvo pokrenuli su jutros na sveucilistu u Zagrebu veliku antikorupcijsku akciju nazvanu Indeks.Na slici policijski auto ispred kuce Desa Mlikotin Tomic sefica Saborskog povjerenstva za odlucivanje o sukobu interesa koju su iznendaili policajci rano ujutro . Akcija indeks.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Lopov sa srbijanskom putovnicom I.A.(40) pod okriljem noći prošlog petka na subotu dao si je truda i u dvije rutinske provale u dva zagrebačka stana na udaljenosti manje od jednog kilometra, uspio se okoristiti za oko 225 tisuća kuna.

Prvi na udaru našao se stan 52-godišnje B.R. na Selskoj cesti iz kojeg je, nakon obijanja vrata, ukrao i odnio u nepoznato veću količinu raznog nakita i novac. Isti modus operandi odradio je par sati kasnije i na Savskoj cesti prethodno obivši prozor stana u vlasništvu 43-godišnjeg Lj.P.

Nakon temeljite premetačine odlučio se ukrasti nešto zlatnog nakita, fotoaparat i mobitel. Uvidjevši da mu sve polazi za rukom, postao je neoprezan kad je pokušavao u miru i daleko od očiju javnosti aktivirati smartphone. Navodno je djelić njegove lopovske operacije na Savskoj zabilježila i jedna od nadzornih kamera na kojima je bio vidljiv osobni automobil u koji je utovario ukradene stvari.

Kršitelj zakona iz Srbije zadao je posla službenicima Općeg kriminaliteta i djelatnicima V.policijske postaje koji su ga vrlo brzo uspjeli uhititi te po dovršetku obrade uz posebno izvješće predati u ruke pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:16