PRIJETI MU 40 GODINA

BESTIJALNO IŽIVLJAVANJE Davio ga pajserom i udarao mu glavom o pod, a sve zbog 2040 kuna

76. strana, eps klinca max. velikJutros je istraznom sucu priveden Josko Rogic (21) koji je u noci sa ponedjeljka na utorak palicom pretukao Mislava Marusica nakon cega je ovaj zadobio frakturu lubanje i krvarenje mozga.Foto: Jure Miskovic / CROPIX
 Jure Mišković / CROPIX

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu ispitao je Antu A. (32) iz Neorića te je protiv njega donio rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojstva i teškog ubojstva u pokušaju, počinjenih u stjecaju, piše Slobodna Dalmacija .

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 22. veljače u Neoriću, u 12.45, u nakani da neovlašteno prisvoji novac, maskiran i držeći metalnu polugu (pajser) ušao u nezaključanu obiteljsku kuću oštećenika Petra B. (52), te je od njega zatražio novac zaprijetivši mu da će ga u suprotnom ubiti.

Potom ga je bacio na pod udarajući ga rukama po cijelom tijelu i glavi, te mu je glavom udarao o pod zahtijevajući od Petra da mu da novac.

Dobre mu i kovanice

Nakon što je sa stola uzeo određeni iznos u kovanicama, osnovano se sumnja da je okrivljenik s namjerom usmrćenja oštećenika – kako bi time mogao dovršiti kazneno djelo i spriječiti da bude otkriven – pritisnuo oštećenika koljenima i stavio mu metalnu polugu ispod vrata te ga je na više načina pokušao ugušiti, pri čemu mu je zadao više raznih teških ozljeda.

Kad je oštećenik pao u nesvijest, okrivljenik mu je iz džepa košulje uzeo 2040 kuna, koje je odnio sa sobom.

Ante A. je iz solinske policijske postaje doveden na ŽDO uz puno blažu kaznenu prijavu za razbojstvo (za koje je zaprijećena kazna od tri do 12 godina ako je počinjeno uporabom sile), no nakon ispitivanja tužiteljstvo se odlučilo za tešku kvalifikaciju, pa je osim razbojstva dodalo Anti A. i kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju.

To znači da je mladić pokušao ubiti Petra B. s namjerom da prikrije razbojstvo, za što je predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Nakon ispitivanja, zamjenik županijskog državnog odvjetnika je sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor, piše Slobodna Dalmacija .

Po bubrezima, jetri, rebrima...

Nesretni Petar B. zadobio je prijelom triju rebra i kontuziju jetre, slezene i bubrega, te je hospitaliziran u KBC-u Split. U srijedu je izišao iz šok-sobe i premješten je na odjel, gdje se nastavlja njegovo liječenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:39