PREDAO SE

Bez položenog vozačkog krijumčario migrante, bježeći pred policijom ozlijedio troje djece koje je vozio u prtljažniku

Nakon što je uočio policijske službenike vozač je pokušao pobjeći vožnjom u natrag, ali je pri tome udario u električni stup

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Ne samo da se 40-godišnjak odvažio krijumčariti iračke državljane u vozilu za koje nikada nije položio vozački ispit, već je bježeći pred policijom lakše ozlijedio troje iračke djece koje je prevozio u prtljažniku osobnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka. Dogodilo se to u nedjelju oko 13 sati u mjestu Staro Selo Topusko na području Gvozda, javili su iz PU sisačko-moslavačke.

Nakon što je uočio policijske službenike vozač je pokušao pobjeći vožnjom u natrag, ali je pri tome udario u električni stup. Pokušao je potom uteći preko livade, ali je zaglavio u blatu, te se potom predao.

- Policija je utvrdila da je u vozilu prevozio pet stranih državljana i to dvije osobe u putničkom dijelu vozila dok je troje djece, koja su u ovom događaju zadobila lake tjelesne ozljede, prevozio u prtljažniku. Osumnjičeni je s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, pet stranih državljana Iraka pokušao prevesti teritorijem Republike Hrvatske do granične crte s drugim državama, članicama Europske unije, kažu u policiji.

Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

- Zbog počinjenih kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, uz kaznenu prijavu je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke. Protiv vozača zbog počinjenih prometnih prekršaja bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu, napominju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:04