MANIJAK NA A3

BiH državljanin rušio sve pred sobom, vozio u suprotnom smjeru po autocesti. Rezultat alkotesta nikoga nije iznenadio

Iako je pijani vozač pokušao nakon nesreće pobjeći, spiječio ga je djelatnik vučne službe; na kraju je prekršajno prijavljen

Ilustrativna fotografija

 Mario Pusic/Cropix/Cropix

Kad je jučer sjedao za volan s 2,74 promila alkohola u krvi, 57-godišnji BiH državljanin pritom nije mario za posljedice. Na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 na području Općine Nova Kapela skrivio je prometnu nesreću nakon koje je krenuo bježati, ali ga je nedugo zatim zaustavio djelatnik vučne službe do dolaska policije.

Policajci su pritom utvrdili da je 57-godišnjak vozio automobil na mjestu gdje je lijeva prometna traka zatvorena za promet zbog radova te da je zbog neprilagođene brzine kretanja prednjim i bočnim dijelom vozila udario u niz prometnih znakova.

- Potom je napustio mjesto događaja te se prije zaustavljanja kretao oko 300-tinjak metara suprotnim smjerom autoceste. Alkotestom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola od 2,74 promila - kažu iz PU brodsko-posavske u čijim je prostorijama nesavjesni vozač iz susjedne zemlje proveo neko vrijeme na otrježnjenju.

Protiv njega je na kraju podnesen optužni prijedlog zbog niza počinjenih prekršaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:13