TAJNA ISTRAGA

BIJELO ROBLJE Djevojke se javile na oglas za posao manekenki, policija ih spasila u zadnji čas

Zagreb, 190214.Policijski ocevid na adresi I Poljanice 11, gdje je doslo do ranjavanja jedne osobe vatrenim oruzjem, nakon cega je prevezena u bolnicu.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

POŽEGA - Pravodobnom reakcijom policije ove je godine na području Požeško-slavonske županije spriječena trgovina ljudima u koju su trebale biti uključene četiri maloljetne djevojke.

Govoreći o preventivnoj akciji „Zajedno“ povodom Europskog dana trgovanja ljudima usmjerenoj ka sprješavanju trgovanja ljudima, a osobito ženama i djecom, na ovaj su slučaj ukazali u PU požeško-slavonskoj, koja je, poput ostalih policijskih uprava, pokrenula edukativne akcije s ciljem senzibiliziranja građana o ovom velikom problemu.

Djevojke su se javile na jedan oglas objavljen putem interneta gdje se nudio posao foto modela, ali i manekenska karijera u Hrvatskoj i inozemstvu, no policija je na vrijeme reagirala, ali nisu željeli otkriti kako su to učinili niti tko im je prijavio ovo kazneno djelo.

- Zbog osjetljivosti kaznenog djela i teških posljedica istraga je tajna te vam ne mogu dati više detalja - kazala je glasnogovornica požeške policije Ivana Radić, dodavši kako su ovaj primjer naveli samo kao činjenicu i upozorenje da se ovakvi slučajeve događaju te da je iznimno važno educirati se i biti svjestan svih opasnosti koje vrebaju.

- Potrebno je podignuti svijest i potaknuti društvo na odgovornu akciju kako bismo doprinijeli smanjenju trgovanja ljudima - istaknula je Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:45