KOPRIVNIČANIN OPTUŽEN

‘Bila sam sama doma i čula kucanje... Kad sam otvorila vrata, postavio mi je pitanje i počeo spuštati trenirku‘

Mladić (22) iz Koprivnice je zbog bizarnog incidenta osuđen i kažnjen sa 2400 kuna
Ilustracija
 Vlado Kos/Cropix

Zbog krajnje bizarnog incidenta koji se dogodio u jednom selu u okolici Rovišća, 22-godišnji mladić iz okolice Koprivnice, ovih je dana novčano kažnjen sa 2400 kuna. Toliko mu je izrečeno na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru i to zato što je počinio prekršaj iz Zakona o ravnopravnosti spolova odnosno zato što je neželjenim radnjama spolne naravi doveo do spolnog uznemiravanja kojim je povrijedio dostojanstvo i stvorio neugodno, ponižavajuće i uvredljivo okruženje kod njemu nepoznate žene. Ta nepoznata žena je mještanka sela u okolici Rovišća u čijem se dvorištu 22-godišnjak pojavio 24. ožujka u večernjim satima dok je ona bila sama kod kuće i kod ulaznih vrata skinuo je hlače i gaće te joj pokazivao spolovilo, piše Bjelovarac.hr.

Tijekom postupka 22-godišnjak je rekao da se ne smatra krivim za ono što mu se stavljalo na teret, već je tvrdio da je tog dana završio u selu u okolici Rovišća s dvojicom prijatelja. Išli su ondje u posjetu poznaniku kojeg su našli u kafiću i popili su ondje nekoliko piva, a ispred ženine kuće su stali kako bi se on pomokrio uz cestu ni ne znajući ispred čije se kuće nalazi. No, žena je iznijela potpuno drukčiju verziju događaja. Istaknula je kako je te večeri telefonirala kada je čula kucanje po ulaznim vratima. Prekinula je telefonski razgovor i otvorila vrata, a ispred je stajao nepoznati mladić koji ju je pristojno pozdravio i pitao je li joj kod kuće kćer. Kako ga nije poznavala, nije željela puno s njim komunicirati, već mu je kratko odgovorila da je nema, a njegova sljedeća reakcija bila je krajnje neprimjerena, ispričala je.

- Počeo je spuštati donji dio trenirke koji je nosio na sebi i jednu ruku stavio je u gaće te je iz donjeg rublja izvadio spolovilo i držeći ga u ruci počeo njime mahati. Bila sam iznenađena takvom gestom, posebno jer sam stajala blizu njega, možda na metar udaljenosti. Dok se držao za spolovilo, drugom rukom me pokušao primiti za ruku i privući sebi, ali sam ga uspjela odgurniti – ispričala je žena koja je odmah pozvala policiju dok je golaća ubrzo odvukao prijatelj, navodno bivši dečko njezine kćeri, navodi Danica.hr.

Žena se uspjela vrlo brzo pribrati od šoka i zapisati registracijsku tablicu automobila pa je tako ovaj ekshibicionist i pronađen, piše Bjelovarac.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:49