KOBNA SVAĐA NA RABU

Bili su cimeri, nikada se nisu svađali, a sve se odigralo u sekundi: ‘Nije bio ni svjestan da ga je ubio‘

Pacijent nije bio ni svijestan da mu je cimer mrtav, mislio je da ga je samo udario šakom

Psihijatrijska bolnica Rab

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Pacijent koji je smrtno stradao u psihijatrijskoj bolnici u Kamporu na otoku Rabu dijelio je sobu s pacijentom koji ga je usmrtio udarcima šake u glavu i dobro su se slagali, doznali smo u Županijskoj specijalnoj bolnici Insula.

Njih dvojica bili su cimeri duže vrijeme i nisu se svađali ni međusobno niti s drugim pacijentima, tako da nije bilo nikakvih naznaka da su agresivni i da bi mogli biti prijetnja drugima, rekli su nam u bolnici. Obojica su u Županijskoj specijalnoj bolnici boravili dobrovoljno i bili su smješteni na Odjelu za rehabilitaciju.

Kako su nam ispričali u bolnici, sve se dogodilo u trenutku, a počelo je s verbalnim sukobom na koji je pacijent reagirao tako što je udario svog cimera. Iako za to nemamo službenu potvrdu, vjerojatno se radilo o ubojstvu iz nehata, jer pacijent nije ni znao da je njegov cimer mrtav već je mislio da ga je samo udario šakom. U trenutku kada je do toga došlo,u bolnici su bile dežurne službe, no s obzirom da je sve trajalo par sekudni, nisu stigle reagirati i spriječiti sukob.

Ravnateljica Specijalne bolnice Insula prof. dr. sc. Vesna Šendula-Jengić kazala nam je da kod njih boravi oko 350 pacijenata te da godišnje odrade preko 2000 prijema i preko 600 ljudi u dnevnoj bolnici, a do ovakvog događaja, gdje je jedan pacijent usmrtio drugog, nije došlo nikada u 70-ak godina dugoj povijesti te psihijatrijske ustanove.

- Voditelj odjela na kojemu se ovo dogodilo je iskusni kliničar s dugogodišnjim iskustvom u praksi s pacijentima. Doista, nije bilo nikakvih naznaka da bi se ovakvo što moglo dogoditi - rekla nam je.

Kako smo doznali, između cimera je postojala razlika u godinama, a napadač je mlađi od preminulog pacijenta. Obojica su normalno komunicirali s liječnicima i s ostalim pacijentima i nisu se nikada posvađali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 18:32