TRILER U ZAGORJU

'BILO JE PITANJE VREMENA KADA ĆE NJIHOV NAČIN ŽIVOTA ESKALIRATI' Kći nožem ubola oca tijekom obiteljske svađe, liječnici se bore za njegov život

 
Ilustracija
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Za život 51-godišnjeg Stjepana G. iz Pustodola Orehovičkog intenzivno se od sinoć navečer bore liječnici Opće bolnice Zabok gdje je dovezen u teškom stanju. Na operacijskom stolu završio je nakon što mu je, kako se sumnja, 20-godišnja kći nanijela ubodnu ranu tijekom svađe u obiteljskoj kući, a zbog čega je nedugo nakon poziva u pomoć, ona i uhićena.

Mještani mirnog mjestašca ne skrivaju zaprepaštenje zbog krvavog zločina radi kojeg je kasno navečer mjesto prvo pod sirenama protutnjala Hitna pomoć, a zatim i policija.

- Bilo je samo pitanje vremena kada će njihov način života eskalirati. Stjepan i supruga imaju petero djece (dva sina i tri kćeri), a ta uhićena kći se posvađala s jednim od braće. I koliko smo čuli, Stjepan je stao između njih, pokušavao ih razdvojiti i na kraju dobio nož. Ne znam je li ga namjerno ozlijedila ili slučajno u tom kaosu, ali je sve to prestrašno. Svi smo slabih živci od ovog užasa s koronavirusom pa ni ne izlazimo van, ali neimaština i loša organiziranost života pojedince natjeraju na gluposti – otkrila je za Jutarnji list jedna mještanka otkrivši da su ozlijeđenom muškarcu i njegovoj bračnoj družici institucije oduzele dvoje djece i dane na skrb u udomiteljsku obitelj.

Mještani misle kako Stjepanova djeca nisu odmah zvala Hitnu jer je po dolasku hitne već bio puno iskrvario.

- Ja sam samo čuo neku galamu koja je dopirala na ulicu, a sat vremena nakon toga evo i Hitne u mjestu. Oduvijek su bili specifična obitelj. On je u mirovini koju je zaradio radeći u Zagorki u Bedekovčini. A žena mu je domaćica. U njihovom dvorištu stalno se mijenjaju automobili. Mislim da je Štef pokušavao na sve moguće načine djecu odvesti na pravi put, ali, tužno je sad sve ovo – zaključuje drugi susjed.

Većina drugih mještana upire u prstom i u Stjepana kao lošeg roditelja čiji je život uništio alkohol i koji se nije pobrinuo da mu djeca završe srednju školu.

- Iz Štefove kuće je uvijek galama. Svađa oko bilo čega. On je jedini izvor prihoda, a penzije su male, pa vi sad vidite kako njih sedam može preživljavati. Prije neki dan policija je zbog njih također bila u mjestu. Raspitivali su se kod susjeda da vide jesu li se kao obitelj popravili obzirom da su podnijeli zahtjev da im se oduzete kćerkice vrate. Inače, ta uhićena kći ga je i lani ubola malim nožićem isto tijekom neke svađe, ali on nije išao tada ni doktoru niti je zvana policija - otkriva nam treći susjed.

Susjeda se na nadovezala da je osim Stjepana ozlijeđen lakše i njegov sin s kojim se prethodno sukobila 20-godišnjakinja.

- Vidjeli smo ga zašivene glave. Nažalost, bilo je pitanje vremena kada će u toj obitelji eskalirati sukob. Zamislite koliko je zapravo Stjepanov problem s alkoholom bio nepodnošljiv da mu se otac prije nekih šest, sedam godina objesio u šumi te su ga mjesec dana policajci bezuspješno tražili - zaključila je susjeda.

Okolnosti koje su prethodile pokušaju ubojstva još se utvrđuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:13