PINTAR U PRITVORU

Bitka za imovinom imućnog pokojnika na Lopudu dobila svoj nastavak, isplivali novi dokazi!

On se, smatra tužiteljstvo, na vrijedno zemljište pokojnog Damjana Farca uknjižio pomoću krivotvorenog ugovora

Damjan Farac i Stanka Vitlov

 Tonci Plazibat/Cropix/Cropix/privatni Album

Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku, na prijedlog dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva, produljio je u ponedjeljak na još mjesec dana istražni zatvor 48-godišnjem Danijelu Pintaru iz Zagreba kojeg se tereti da se nezakonito pokušao uknjižiti na zemljište pokojnika na otoku Lopudu.

On je 14. siječnja priveden s kaznenom prijavom zbog krivotvorenja isprava te ovjeravanja neistinitog sadržaja, a ODO u Dubrovniku je donijelo rješenje o istrazi i zatražilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Pintaru je istražni zatvor i sada produljen po istoj osnovi. Inače je "vlasnik" desetak kaznenih prijava te nekoliko pravomoćnih presuda zbog prijevara u gospodarskom poslovanju i pronevjera te je iz zatvora izašao 2018., a sada je opet iza rešetaka.

Riječ je o pokušaju uknjižbe na desetak čestica, pašnjaka i vrtova, površine veće od 6.100 kvadrata u vlasništvu pokojnog Damjana Farca, oko čije su se višemilijunske imovine već "borili" Anđelko Turudić iz Zagreba i Stanka Vitlov iz Zadra, a protiv kojih se zbog toga po kaznenoj prijavi iz 2018. još vodi postupak. O tome smo opsežno izvještavali.

Pintar je "novi" igrač u priči, koji je, smatra tužiteljstvo, "prije 3. studenog 2021." sastavio krivotvoreni ugovor s lažnim potpisom prodavatalja Farca, te lažnu ovjeru njegovog potpisa kod javnog bilježnika. Ne sumnjajući, službenici zemljišnoknjižnog odjela su 23. prosinca 2021. donijeli rješenje kojim se dopušta uknjižba.

Doznajemo kako je tužiteljstvo naložilo ispitivanje novih svjedoka, među kojima su i javni bilježnici iz Zagreba. Također, pronađeni su i potpisi za koje nije sporno da su potpisi Damjana Farca pa su ti dokumenti, kao i sumnjivi ugovor, poslani na grafološko vještačenje u Zagreb, u Centar za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", zajedno s još nekim dokazima.

Pintar se drži svoje obrane koju je iznio i tijekom prvog ispitivanja, a to je da nije on krivotvorio sporni ugovor, čime je sudu i istražiteljima dao osnovanu sumnju da je u čitavu priču upleteno još osoba čija se uloga tek treba razotkriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:20