POKRALA POZNATI PAR

BIVŠA TARIKOVA SPREMAČICA NA SUĐENJU PONOVILA DA SE NE SMATRA KRIVOM 'Taj prsten ne vrijedi 5000 eura, u Sarajevu košta upola manje'

 
Anica Jurilj, Tarik i Lejla Filipović na ročištu u listopadu 2017. godine
 Ronald Goršić / Hanza Media

Suđenje Anici Jurilj (51), bivšoj spremačici Lejle i Tarika Filipovića, danas je nastavljeno na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu.

Spremačicu se tereti da je poznati par "olakšala" za 150 tisuća kuna, na koliko je procijenjena ukradena zlatnina, te za još 5000 eura i 100 kanadskih dolara.

- Ne smatram se krivom - ponovno se danas izjasnila o optužnici Anica Jurilj koju tužiteljstvo tereti za krađu prstenja, lančića, narukvica, ali i gotovine supružnika Filipović i punice Tarika Filipovića Fehime Šehović.

Vještak za zlato Vlado Crkvenac rekao je kako ne može govoriti o vrijednosti zlatnine jer za to nema nikakve podatke ni fotografije. Kad je riječ o zlatnom prstenu s dijamantima koji su oštećeni procijenili na 5000 eura, odvjetnica optužene tvrdila je da je njegova cijena u Sarajevu i upola manja, a vještak je rekao da ta cijena može biti manja, ali ne upola.

- Cijena zlata je burzovna i jedino se može razlikovati u vrijednosti rada za izradu nakita, ali to ne može biti upola manje od cijene u zemljama EU - rekao je Crkvenac.

Obrana optužene predlagala je da se kao svjedok pozove zlatar koji je prodao to prstenje, ali o tome sudac Darijo Lokas nije odlučio.

Međutim, zastupnici oštećenih dostavit će sudu gotovo istovjetni prsten Fehime Šehović, punice Tarika Filipovića, koji je dobila na poklon od brata pa će se nakon toga odlučiti hoće li vještak procjenjivati i taj prsten. Iduće ročište bit će zakazano pismeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:48