NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

Bivša TV voditeljica i prijateljica na sudu zbog Đakića mlađeg: ‘Vikale su ‘ubit ćemo te, ti si naš‘‘

Obje su odbacile krivnju, a tužiteljstvo za njih traži devet mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje
Tomislav Đakić
 Facebook

Zbog izrečenih prijetnji Tomislavu Đakiću, sinu HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, na optuženičku klupu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu danas su sjele bivša televizijska voditeljica Karmen Barić (32) i njezina prijateljica Lana Babić (25). Obje su odbacile krivnju, a tužiteljstvo za njih traži devet mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje.

Djevojke su optužene da su 30. ožujka prošle godine oko 9 sati ujutro došle u Medvedgradsku ulicu u Zagrebu s ciljem da ustraše Đakića juniora. Pozvonile su mu na ulazna vrata stana, a kako je s njima toga trenutka bio i Adnan K., isti je prvo gurao vrata tijelom odmah čim ih je Đakić odškrinuo. No, Đakić je vrata stana ipak uspio zatvoriti i zaključati pa su, navodi se u optužnici, djevojke navalile rukama i nogama udarati po vratima stana. Pritom su mu vikale: 'Ubit ćemo te, izađi van', a kad im je Đakić zaprijetio zvanjem policije, one su ga nastavile vrijeđati ponovivši mu: 'Ubit ćemo te. Izađi van. Neće ti ni policija pomoći. Ti si naš.'

-Toga dana bio sam sa svojom djevojkom Mariom u stanu. Začuo sam oko 9 sati ujutro da netko zvoni na vrata. Pogledao sam kroz špijunku i vidio nepoznatog muškarca s Karmen i Lanom koje znam od prije. Naime, Lana je moja susjeda u zgradi preko puta moje, a Karmen joj je prijateljica. Kad sam odškrinuo vrata, muškarac se tijelom zaletio s ciljem da uđe u stan, ali sam vrata uspio zadržati, te sam iz zadržao i zaključao. Nakon toga su Lana i Karmen rukama i nogama lupale po vratima. Prijetile su mi da će me ubiti, a muškarac je vikao: 'Ubit ću te klošarčino. Ubit ću te, sad ćeš vidjeti. Spalit ćemo tebe i tvoga tatu'. Iako sam im rekao da ću zvati policiju, one su nastavile lupati po vratima govoreći: 'Pederu, debilu, klošaru, neće ti ni policija pomoći, ti si naš...' Ispred vrata su se zadržale desetak minuta - otkrio je istražiteljima Đakić koji je, kako tvrdi, par dana prije toga na mobitel primio veliki broj poziva od njih dvije.

Tablice vozila kojim su se djevojke udaljile s prijateljem je zapisao, a s obzirom da mu se Adnan K. kasnije ispričao za ponašanje, ispriku je prihvatio pa njega nije kazneno prijavio. A navedeni događaj je uslijedio nakon što što su se dva tjedna prije toga svi zakačili i naguravali na benzinskoj postaji na Ksaveru. Nakon toga su svi zaradili prekršajne prijave međutim, iste je sud odbacio zbog pogrešno navedenih podataka koje policija, ni nakon zahtjeva suda, nije promijenila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 16:28