JEZIVE PRIJETNJE

BIVŠA ZVIJEZDA DINAMA OPTUŽILA ZAGREBAČKOG KONOBARA DA GA JE KAMATARIO I POKUŠAO OTETI Sve je počelo jedne večeri u jednoj kockarnici

 
 Hanza Media

- Vratit ćeš ti pare sa svim kamatama ili ću te propucati. Slobodno idi na muriju, propucat ću te – zaprijetio je navodno s pištoljem u ruci još 2013. godine na zagrebačkoj Savici konobar Danijel Despotović (40) bivšem Dinamovom stoperu Dini Drpiću.

Posrnulom nogometašu 5000 eura zagrebački konobar posudio je godinu ranije u zagrebačkom Casinu Senator, a dug se navodno utrostručio. No kako Drpić novac nije vraćao, stvari su, prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, kulminirale u rujnu 2016. opet na Savici gdje je osim prijetnji došlo do naguravanja a navodno i do pokušaja uguravanja Drpića u auto.

Despotoviću je, naime, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo suđenje zbog pokušaja protupravne naplate. Odmah u startu je odbacio krivnju otkrivši da su optužbe lažne i da je jedina istina da Drpić njemu i dalje duguje 5000 eura.

- Kao danas se sjećam 15. srpnja 2012. godine oko 22 sata kad sam prvi puta susreo Dinu Drpića. Bili smo u casinu Senator, sjedili smo za ruletom. Imponirala mi je njegova blizina. Jedan čovjek za stolom je uočio da je Dino ostao bez novca a htio je još kockati. Pa je pitao mene imam li i hoću li posuditi novac na što sam pristao. Brzo mi je Dino prišao i tražio 1000 eura i da će mi vratiti sutradan. Nakon pola sata tražio me još 1000 eura. I to sam mu dao. Da bi par sati poslije tražio još novca, ali nisam imao kod sebe pa smo autom otišli k meni doma gdje sam mu dao još 3000 eura. Ukupno 5000 eura mi je obećao vratiti kroz par dana i da ništa ne brinem. Nije mi bilo ni na kraj pameti da mi jedna javna, slavna ličnost neće vratiti novac. To je u ono vrijeme bilo kao da vas Ivan Rakitić pita da mu posudite lovu, a ima milijarde. Dino i ja čak imamo iste inicijale D.D. - prisjetio se u sudnici Despotović koji ispočetka nije zvao Drpića. No kako su mjeseci prolazili, Drpić je održavao s njim kontakt svakog mjeseca uz obećanje da “ne brine, da će mu vratiti i više od posuđenog.”

Rijeka, 210412.
Stadion Kantrida.
Nogometna utakmica 27. kola MAXTv 1. HNL izmedju  HNK Rijeka i GNK Dinamo. Igraci Rijeke nastupili su u bijelim, a Dinama u plavim dresovima. Unatoc najavama ni u ovom kolu nije stupila na snagu zabrana prisustvovanja gostujucih navijaca.
Na slici: Dino Drpic i Sammir
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Pola godine od posudbe, kaže dalje, odlučio je on zvati Drpića koji mu je rekao da ide igrat na Bruneje, da će vratit novac te da se obratim njegovoj mami Mileni. Znate što mi je rekla? Da ne može vjerovati da na cijelom svijetu postoji čovjek koji je tako fer i pošten kao ja, i čak je izrazila želju da nakon svega budem prijatelj sa njezinim sinom – ispričao je još okrivljeni koji se našao u jednom kafiću na Vrbiku s nogometaševom majkom koja mu je, također, obećavala povrat novca.

Kad se Drpić vratio u Hrvatsku, susreli su se na njegov prijedlog na Savici kod teniskih igrališta.

- Rekao je da ima 15 minuta vremena. Našli smo se na cesti te mi rekao da je novac dao nekom čovjeku i da mi nije ništa dužan. Ostao sam zaprepašten. Posvađali smo se, čak me i primio za ruku, krenuo prema meni te mi se unio u facu da bi mi naglasio: 'E sad ćeš vidjeti, ja ću tebe prijaviti'. Tom događaju nisam davao veliki značaj jer se ništa nije dogodilo da bi me nakon sedam dana nazvala policija i rekla da dođem u postaju na razgovor oko nekih nerješenih odnosa s nekom osobom. Tek u postaji sam doznao da me Dino prijavio za otmicu i protupravnu naplatu. Sve do tada ga nisam sudski tužio za povrat novca jer nisam imao dokaz da sam mu novac dao na ruke, nego tek kad me prijavio policiji priznavši da mi duguje. Na kraju sam digao privatnu tužbu i nedavno sam dobio prvostupanjsku u moju korist - ustvrio je još Despotović čiji su stan i auto nakon Drpićeve prijave pretresli policajci u potrazi za oružjem, no ništa nisu našli. Naknadno je, dodaje još Despotović, čuo da je “Drpić dužan polovici grada”.

Zagreb, 140219.
Opcinski kazneni sud u Ilici, sudjenje Danijelu Despotovicu za iznudu nad Dinom Drpicem.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Na upit tužiteljstva čime se bavio i što je radio u vrijeme posudbe novca te koji je auto vozio i da li je posjedovao ikad ikakvo oružje, Despotović je odgovorio kako je zarađivao novac sezonskim konobarenjem, nekad je vozio BMW danas Opel iz 2002. i da nikada nije imao oružje a kamoli da je njime prijetio.

Dino Drpić priznao je posudbu 5000 eura bez kamata, ali i da ne bježi od duga već je zapao u tešku financijsku situaciju.

- Dug je 2013. godine s 5000 eura koje sam prokockao u casinu, narastao na 15.000 eura. Despotović mi je to priopćio u telefonskom razgovoru. Kad smo se sreli, izvadio je crni pištolj i uperio ga u mene rekavši mi: 'Vratit ćeš ti meni pare s kamatama ili ću te propucati.' Na to sam podigao ruke u zrak i okrenuo se leđima prema njemu te počeo odlaziti. Jedno vrijeme me nije zvao, a kad je ponovno počeo, rekao je da je 15.000 eura koje sad dugujem od Albanca Ante koji je u zatvoru i da ću s njime imati problem na kraju. Kad smo se opet našli na Savici, Despotović je zamahnuo šakom prema meni i rekao da ide u auto po pištolj da će me propucati. Pretrčao sam cestu te čuo kako nekom priča na telefon da hoću pobjeći i da netko hitno dođe. Počeo je trčati prema meni, no uspio sam pobjeći i nazvati policiju - opisivao je Drpić u tužiteljstvu. Nogometaševa majka Milena priznala je tužiteljima da je njezin sin posudio novac od Despotovića no ne zna je li novac vraćen ili ne.

-Sjećam se da me u rujnu 2016. nazvao Dino i rekao: 'Majko, ganja me s pištoljem, hoće me ubiti'. Bio je sav zadihan. Rekla sam mu da trči na policiju – prisjetila se, pak, nogometaševa majka.

Na idućoj raspravi trebao bi biti ispitan Drpić.

Zagreb, 140219.
Opcinski kazneni sud u Ilici, sudjenje Danijelu Despotovicu za iznudu nad Dinom Drpicem.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:26