MUTNI POSLOVI

Bivšem ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću produljen istražni zatvor za mjesec dana

Tereti ga se za trgovinu utjecajem jer je s bankama s kojima je surađivao pokušao ishoditi povoljan kredit za svog prijatelja
Kazimir Bačić
 Tomislav Kristo/Cropix

Bivšem glavnom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću, uhićenom krajem lipnja u antikorupcijskoj akciji povezanoj s pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, produljen je istražni zatvor za još mjeseca dana, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Osim Bačiću istražni zatvor produljen je i suosumnjičenom poduzetniku Milanu Lončariću.

Bivšeg glavnog ravnatelja HRT-a terete za trgovinu utjecajem jer je s bankama s kojima je surađivao pokušao ishoditi povoljan kredit za svog prijatelja Lončarića te da je Bandiću nosio 50.000 eura mita kako bi pogodovao Lončarićevim građevinskim projektima. Za uzvrat je navodno primio stan vrijedan milijun kuna.

Istražni zatvor produljen im je za mjesec dana, a ne kako je to tražio Uskok za dva mjeseca, rekao glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Dodao je da bi se u tom razdoblju, prema procjeni suca istrage, moglo ispitati preostalih 11 svjedoka i pregledati dokumentaciju koju je u međuvremenu pristigla na zahtjev Uskoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2022 20:30