ZDRAVKO KRAJINA

Bivši Bandićev vozač o optužnici: ‘Ja sam i dalje zaposlenik Grada Zagreba...‘

Mohenski se nije javljao na pozive, a u javnosti je najpoznatiji kao kolokvijalno nazvan ‘kralj Adventa‘, također iz Bandićeva doba

Zdravko Krajina

 Bruno Konjević/cropix/

- Nemam komentara na optužnicu. I dalje sam zaposlenik Grada Zagreba i to je sve što ću vam reći - izjavio je danas Zdravko Krajina, nekadašnji vozač pokojnog Milana Bandića, protiv kojeg je kao i poduzetnika Denisa Mohenskog podignuta optužnica. Mohenski se nije javljao na pozive, a u javnosti je najpoznatiji kao kolokvijalno nazvan ‘kralj Adventa‘, također iz Bandićeva doba. No, lani je Jutarnji list pisao o tome da je Mohenski i lani tražio djelatnike za rad na tom blagdanskom sajmu.

- Nudim posao ‘rad na Adventu‘ u Zagrebu od 23. 11. do 7. 1. - napisao je tada u jednoj od grupa na društvenim mrežama Mohenski. Njegova tvrtka je u vrijeme pokojnog Bandića raspolagala najvećim brojem kućica, no u međuvremenu je otišla u stečaj, nakon što su prošlo ljeto Mohenski i ostali uhićeni upravo zbog poslovanja na Adventu. Mohenski je lani, kako nam je tada ispričao, samo pomagao prijatelju iz Istre kako bi našao radnike za rad na njegovoj kućici.

- Čim su vidjeli poruku, ljudi su mi se počeli javljati, ali nisam osobno unajmio kućicu, već samo pomažem prijatelju. Trenutačno sam na oporavku jer sam imao jednu operaciju pa mu mogu pomoći oko ovakvih stvari. Trebat će četiri radnika - ispričao nam je tada Mohenski, koji je, kaže, sve svoje tvrtke ugasio, a lokal je dao u najam te je ljeto proveo na moru vodeći lokale za jednog ugostitelja.

- Nije lako raditi na Adventu, koji nije jednostavno ni organizirati. Užasno je to puno posla, a svi vas gledaju. Vidimo, međutim, da su najvažnije lokacije uzele iste agencije kao i ranijih godina, dakle nije se puno toga promijenilo. Stvar je u tome da to ne mogu svi isproducirati - ispričao nam je tada Mohenski.

Posljednji naziv tvrtke Demo Rebus d.o.o., preko koje je Mohenski poslovao na Adventu, bio je Mirza Rebus d.o.o., ali je otišla u stečaj te je u travnju 2022. godine izbrisana iz sudskog registra. Ta je tvrtka 2019. godine za 50 lokacija, kako se tada pisalo, Gradu platila oko 300 tisuća kuna, a kućice je davala u podnajam po cijenama od 35 tisuća kuna bez PDV-a pa sve do 80-ak tisuća kuna, također bez PDV-a.

- U Hrvatskoj je najgore biti uspješan - izjavio je za Jutarnji list u zimu 2019. godine ugostitelj Mohenski, koji se to ljeto našao među uhićenima u velikoj USKOK-ovoj akciji.

I nekadašnji vozač pokojnog gradonačelnika Bandića, Zdravko Krajina također je navodno priznao djela koja mu se stavljaju na teret. Podsjetimo da je Jutarnji list u srpnju 2021. godine pisao da je u istrazi snimljen razgovor Zdravka Krajine s Patrikom Šegotom, nekadašnjim direktorom Gradskih groblja. Krajina je u tom razgovoru govorio Šegoti kako je Bandić ljutit na njega jer je bio na ručku sa "šefom nekog pogrebnog poduzeća i šefom televizije" koji su mu rekli da je Šegota govorio protiv Bandića.

Krajina je na kraju predložio Šegoti "da povuče ručnu i da se uklopi u sve druge direktore koji su tamo".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:33