SLUČAJ DUMBOVIĆ

Bivši gradonačelnik Petrinje u problemu, suoptuženi žele nagodbe s USKOK-om

Osim Darinka Dumbovića, USKOK je optužio i njegova sina Darka te trojicu lokalnih poduzetnika s područja Banije

Darinko Dumbović

 Damjan Tadić/Cropix

Najmanje jedao od suoptuženika bivšega gradonačelnika Petrinje, Darinka Dumbovića kojega USKOK tereti da je svojem sinu od 2019. do 2021. namjestio građevinske poslove s Gradom vrijedne 1,426.043,93 eura, u postupku je nagodbe s USKOK, doznalo se jučer na zagrebačkom Županijskom sudu.

Naime, jučer je trebalo biti održano prvo ročište tzv. optužnoga vijeća na kojemu se trebalo odlučivati o zakonitosti USKOK-ove optužnice protiv Dumbovića i ostalih, no ročište je odgođeno nakon što je USKOK-ova tužiteljica rekla kako je tijeku sklapanje sporazuma s jednim od optuženika.

Možemo samo reći da je današnja sjednica Vijeća odgođena zbog postizanja dogovora s jednim od optuženika, rekla je novinarima zamjenica ravnateljice USKOK-a Snježana Marjanović. Inače, Darinko Dumbović nije došao na jučerašnje ročište, no pojavio se njegov sin Darko Dumbović koji je također obuhvaćen istom optužnicom.

Nastavak je zakazan za idući tjedan, točnije za 9. travnja, kada bi, ukoliko ne dođe do nekoga preokreta sud trebao izreći najmanju jednu presudu temeljem sporazuma o nagodbi. Kako se neslužbeno doznaje, sporazum s USKOK-om sklapa Goran Norković (46), no moguće je da on nije jedini.

Osim Darinka Dumbovića, USKOK je optužio i njegova sina Darka te trojicu lokalnih poduzetnika s područja Banije: Norkovića (46) iz tvrtke Pet plus gradnja, Dejana Dobrečevića (45) iz tvrtke Skela Banovina, te Zlatka Zagorca (48) iz tvrtke Zagorac građevinski radovi.

Za njih se sumnja da su pomagali pri namještanju poslova, odnosno da su njihove tvrtke i obrti fingirali na natječajima izvođače radova, a da bi na kraju na poslove dobivala i odrađivala tvrtka Titan Commerce u vlasništvu Darka Dumbovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:04