TREBAO IZNIJETI OBRANU

Bivši HDZ-ovac i boksač ni danas nije svjedočio oko optužbi za silovanje. Kaže da ima temperaturu

Škarina verzija nemilog događaja je izostala zbog bolesti. Obvezao se podvrgnuti testu na covid-19

Privođenje Damira Škare

 Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

Tri godine nakon što je u rujnu 2019. na graničnom prijelazu s Bosnom uhićen Damir Škaro, bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu, u sudnici Županijskog suda u Velikoj Gorici danas je trebao iznijeti obranu u postupku koji protiv njega vodi velikogoričko tužiteljstvo zbog spolnog uznemiravanja i silovanja bivše zaposlenice AK Siget.

No, Škarina verzija nemilog događaja je izostala zbog bolesti. Naime, dobio je temperaturu i obvezao se podvrgnuti testu na covid-19 te o rezultatu obavijestiti sud kako bi se mogla zakazati iduća rasprava nakon koje će uslijediti objava presude.

Škarina žrtva, kojoj je zbog proživljenih trauma dijagnosticirana akutna posttraumatska reakcija na stres je početkom srpnja ponovno saslušana i to putem videolinka, a sadržaj iskaza ostaje iza zatvorenih vrata jer je suđenje zbog zaštite žrtve zatvoreno za javnost. Optuženi Škaro, pak, od početka izbijanja afere, podsjetimo, tvrdi da nije kriv.

Velikogorički tužitelji ga terete da je (ne)djela počinio tijekom lipnja 2019. te do 10. kolovoza 2019. u prostorijama AK Siget na čijem se čelu tada nalazio. Osim iskaza žrtve u prilog mu ne idu rezultati DNK vještačenja žrtvine haljine na čijem gornjem obrubu i patentnom zatvaraču je osim njezinog DNK pronađen i Škarin DNK. Ujedno je njegov pronađen i na donjem obrubu iste haljine.

Suđenje je Škari počelo 21.rujna 2020., a na ročišta dolazi sa slobode s obzirom da je krajem listopada 2019. pušten iz istražnog zatvora nakon što je dao ostavku na mjesto predsjednika AK Siget ali i jer su do tada već bili ispitani svi svjedoci (roditelji žrtve, liječnica kojoj se žrtva povjerila i nekoliko zaposlenika AK Siget).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:25