HAKIRANJE APARATA

Bivši policajac izazvao kvar na ruletu i uzeo 42.000 kn

 Branimir Kvartuč/Cropix

ZADAR - Bivši policajac Siniša Zorić (37), koji je 2001. godine otpušten iz službe u Zadru, uhićen je zbog prijevare u automat-klubu Admiral gdje je prošli vikend na elektronskom ruletu “zaradio” 42.000 kuna.

Iako mu je novac uredno isplaćen, poslije se ispostavilo da je Zorić varao, i to tako što je namjerno poremetio rad uređaja kako bi mu rulet registrirao dobitak.

Kako je Zadranin uspio prevariti elektronski rulet u klubu Admiral u Ulici Andrije Hebranga, nisu željeli otkriti jer je riječ o poslovnoj tajni, ali doznajemo da je kvar aparata izazvao mehaničkim putem - oštećenjem vrata koja se nalaze na postolju uređaja.

Zoriću prijevara nije uspjela i zaradio je kaznenu prijavu, ali ovo nije prvi put da u automat-klubovima bilježe sumnjive isplate zarađene upravo na elektronskom ruletu. Dok u automat-klubovima o tome šute, upućeni igrači kažu da su pokušaji varanja na ruletu česta pojava, a metode razne.

Prije dvije godine dvojica su lopova, kojima se do danas nije ušlo u trag, uspjeli prevariti aparate za rulet u 20-ak automat-klubova i kasina diljem Dalmacije. “Operirali” su u paru, i to uvijek po istome modelu. Za stolom su ulagali minimalno 1000 kuna na jednostavne kombinacije, crveno ili crno.

Dok su dobivali novac, sve je bilo u redu, a kad loptica ne bi pala na dobitno polje, dvojac bi blokirao elektroniku koja se nalazi u kućištu, na donjem dijelu stola za rulet, koji nije bio pod nadzorom videokamera. To bi izveli u samo nekoliko sekundi uz pomoć odvijača koji su ranije unijeli u automat-klub. Kako je elektronika osjetljiva, rulet bi se istog trenutka ugasio, a njih dvojica bi galameći tražila povrat svog novca zbog kvara na aparatu. Iako oni nisu uhvaćeni, u automat-klubovima otkrili su njihovu taktiku kad su se stolovi za rulet počeli prečesto gasiti sami od sebe.

U jednom splitskom kasinu, pak, uhvaćen je igrač dok je užarenom žicom, koju je zagrijao uz pomoć upaljača, pokušavao probiti plastičnu kupolu i razmjestiti loptice. Upućeni kažu kako je to metoda za iskusne lopove koja se prakticira samo u velikim kasinima, a u većini slučajeva prevaranti su imali pomoć nekog od zaposlenika.

- Ako su dovoljno iskusni i uvježbani, cijela je operacija gotova za manje od pet minuta. Kad se otkrije trik kojim varaju, ubrzo smisle drugi, a najgore je ljeti kada dolaze ‘specijalci’ izvana - rekao nam je djelatnik jednog zadarskog automat-kluba te dodao da ih je spasio videonadzor koji je sad postavljen u svakom kutku kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 18:22