HOĆE LI BITI IZRUČEN?

BIVŠI POPULARNI SRPSKI TV VODITELJ UHIĆEN U ZAGREBU! Bio je zvijezda talk showa na najgledanijem srpskom kanalu, a onda je 2017. nestao...

 Pink BH screenshot

Goran Marković, nekadašnji redatelj i voditelj emisija "Nemoguća misija" i "Rikošet" na TV Pinku uhićen je ovoga tjedna u Zagrebu po tjeralici srpskog pravosuđa koje ga traži zbog kaznenog djela utaje poreza.

Marković je u srijedu izveden pred nadležnu sutkinju istrage zagrebačkog Županijskog suda koja mu je odredila ekstradicijski istražni zatvor.

Prema pisanju srbijanskih medija, Marković i njegov kum, bivši političar i estradni manadžer Saša Mirković, bili su obuhvaćeni policijskom akcijom kodnog imena Šetač u Srbiji prije osam godina. Tada je Marković neko vrijeme proveo u pritvoru.

Tamošnje tužiteljstvo teretilo ih je za fiktivno poslovanje preko tvrtke Media Vizards, odnosno za utaju poreza i pranje novca. Prema optužbi srbijanskih vlasti, Marković je kao odgovorna osoba spomenute tvrtke lažno prikazivao nabavu usluga od tvrtki koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine. Temeljem fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam milijuna dinara, pa se Markovića teretilo da je izbjegao plaćanje poreznih obveza državi u visini od oko 2,5 milijuna dinara.

Srpski mediji pišu kako je Goran Marković zvani Pikaso pobjegao iz Srbije u listopadu 2017. te da je tjeralica za njim raspisana u siječnju 2018. godine.

Špekuliralo se da se sklonio u Makedoniju zajedno sa svojim kumom Sašom Mirkovićem, koji je imao još cijeli niz sudskih procesa u Srbiji. No, na koncu je Mirković, kako su izvijestili srpski mediji, ovoga ljeta uhićen u Budvi i izručen Beogradu, dok je Marković sada “pao” u Zagrebu. Nadležni sud tek treba odlučiti o njegovom izručenju Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:28