STRAVA U BJELOVARU

Bivši profesor osuđen na 7 godina zatvora zbog pedofilije, tužiteljstvo najavio žalbu: ‘Kazna je preblaga‘

Županijski sud u Bjelovaru je rješenjem od 14. srpnja 2023. produljio optuženiku istražni zatvor

Županijski sud u Bjelovaru

 Darko Tomas/Cropix

Bjelovarsko Županijsko državno odvjetništvo tražit će još veću kaznu za bivšeg profesora iz tamošnje glazbene škole koji je nedavno na Županijskom sudu u Bjelovaru osuđen na sedam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djece.

"Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru zaprimilo je 28. srpnja 2023. pisani otpravak presude Županijskog suda u Bjelovaru donesene 14. srpnja 2023. kojom je optuženi hrvatski državljanin (1961.) oglašen krivim zbog počinjena dva kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te će ovo državno odvjetništvo uložiti žalbu zbog odluke o kazni budući da smatra kako je prvostupanjski sud, za svako kazneno djelo za koje je oglasio optuženika krivim, odmjerio pojedinačne kazne zatvora u preniskom trajanju, tako da je i izrečena jedinstvena kazna zatvora preblaga i ne može postići svrhu kažnjavanja.

Optuženiku je navedenom presudom za teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta (članak 166. stavak 2. u vezi članka 158. stavak 5. i 1. KZ/11) utvrđena kazna zatvora u trajanju od šest godina, a za kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina (članak 158. stavak 6. u vezi stavka. 2. KZ/11) kazna zatvora u trajanju od dvije godine pa je, na temelju članka 51. stavka 1. i 2. KZ/11, osuđenik osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina. Sud je u odnosu na kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju (članak 163. stavak 2. KZ-a) donio odbijajuću presudu", izvijestio je DORH na svojim stranicama.

Županijski sud u Bjelovaru je rješenjem od 14. srpnja 2023. produljio optuženiku istražni zatvor", objavilo je Državno odvjetništvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:07