JUTROS OTKRIVENO TIJELO

Bivši ravnatelj zatvora u Remetincu objesio se u obiteljskoj kući!

 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Bivši šef zatvora u Remetincu i Turopolju Tomislav Kralj počinio je samoubojstvo, potvrdila je danas zagrebačka policija ne navodeći pojedinosti ovog događaja.

Iako policija nije izvijestila gdje si je i pod kojim okolnostima Kralj oduzeo život, neslužbeno se doznaje da se objesio u obiteljskoj kući u Novom Zagrebu, gdje je njegovo tijelo pronađeno danas ujutro.

Kralj je na čelu remetinečkog zatvora bio do kolovoza prošle godine kada ga je ministar pravosuđa Orsat Miljenić premjestio na dužnost upravitelja kaznionice u Turopolju, a na njegovo mjesto je imenovao Juru Žulja.

Od početka ove godine Kralj je bio u mirovini u koju je otišao na vlastiti zahtjev podnesen krajem studenoga 2012.

U Ministarstvu pravosuđa ovaj događaj nisu željeli komentirati.

Nakon što je Kralj otišao s dužnosti u remetinečkom zatvoru unutarnji nadzor utvrdio je nepravilnosti u financijskom poslovanju.

Među ostalim sumnjalo se da su upravitelji i načelnici odjela nezakonito posuđivali novac iz blagajne zatvora, pri čemu neke posudbe nisu čak niti knjižene.

Također je utvrđeno da je računovodstvo zatvora od ožujka ove godine zaposlenicima uplaćivalo veće iznose nego što im po zakonu pripadaju i to zato što se nisu primjenjivali novi porezni razredi propisani izmjenama Zakona o porezu na dohodak.

Sumnja se da je krivim obračunavanjem plaća, odnosno poreza na dohodak državni proračun oštećen za oko 350 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:08