BJELIŠ NA SUDU

BIVŠI REKTOR ZAGREBAČKOG SVEUČILIŠTA 'Žao mi je što sam pregazio pješakinju, ali neki njezini potezi mi nisu jasni...'

Nakon nesreće Bjeliš je odvezao Marinu F. u bolnicu, a ona je rekla da je imala slušalice
 Ronald Goršić / CROPIX

Bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš (70) prisjetio se u sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu okolnosti u kojima je, prema tvrdnjama tužiteljstva, skrivio prometnu nesreću u prosincu 2015., u kojoj je višestruki prijelom lijeve petne kosti zadobila pješakinja Marina F. Tužiteljstvo za Bjeliša traži novčanu kaznu od 12.000 kuna.

- Od prvog trenutka žao mi je zbog događaja jer je pješakinja bila zabrinuta, a ima i malo dijete pa se brinula kako sve organizirati. Ni u jednom trenu nisam pomislio da zovem policiju i to je moja odgovornost jer nitko od nas nije to tretirao kao prometnu nesreću, nego kao trenutak nepažnje. Bitno mi je bilo da je što prije odvezem liječniku. Tog 10. prosinca 2015. vozio sam auto iz smjera Medicinskog fakulteta prema Šalati. Išao sam nekih 10-15 kilometara na sat koliko god sam mogao lijevom stranom kolnika, a desno su bili parkirani automobili uz koje su hodali pješaci. Vidio sam jedno prazno mjesto gdje sam se mislio parkirati.

Najednom sam čuo udar i kroz desno staklo vidio ženu kako pada. Zakočio sam. Udar sam čuo, ali nisam i vidio jer sam gledao naprijed. Djevojka je rekla da ima bolove i da ne može ustati. Na to je došla prof. Čikeš, koja je liječnik, i koja je rekla da ju je najbolje odvesti odmah na Rebro. Tijekom vožnje prema bolnici Marina F. me pitala jesam li trubio. Rekao sam da nisam, nakon čega mi je rekla da je imala slušalice koje nisam vidio - opisao je Bjeliš, koji je s Marininim suprugom ostao u kontaktu preko SMS-ova.

Time je Bjeliš odbacio Marinine tvrdnje da nakon prometne nisu bili u kontaktu. Napomenuo je i kako je u odnosu na dan nesreće Marina F. u sudnici promijenila ponašanje.

- Izjavila je da nije pokrenula postupak radi naknade štete, a u siječnju mi je osiguranje poslalo da se očitujem na njezin odštetni zahtjev. Čemu sve to? - zaključio je Bjeliš negodujući na vještački nalaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:31