DAMIR ŠKARO

BIVŠI SABORSKI ZASTUPNIK I OSVAJAČ OLIMPIJSKE MEDALJE U BOKSU UHIĆEN ZBOG OPTUŽBI ZA SILOVANJE I PRIJETNJE 'Molila sam ga da prestane'

 
Damir Škaro
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Prva ovosezonska emisija 'Provjereno' ovoga četvrtka donosi šokantnu ispovijest zaposlenice najvećeg hrvatskog autokluba koja optužuje svoga šefa, Damira Škaru za silovanje.

Riječ je o bivšeg saborskom zastupniku HDZ-a, osvajaču olimpijske medalje u boksu, poduzetniku i predsjedniku autokluba Siget. Prema najnovijim informacijama, sada je i uhićen zbog optužbe za silovanje zaposlenice.

Za nju to je bila radna subota, dan na poslu kao i svaki do tada. Sjedila je, kaže, preko puta šefa. Kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. Fizički neusporedivo jači od nje, bivši boksački olimpijac, tvrdi ona, nije posustajao u namjeri da dobije što želi, a što se više odupirala, priča da je on bio agresivniji.

- On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te - prepričala je žena za 'Provjereno'.

- Ja sam dva dana doma plakala. Nisam prijavila odmah zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se desilo, tata je htio da odmah idemo na policiju, ali mene je bilo strah i sram - rekla je za 'Provjereno'.

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema saznanjima ekipe 'Provjerenog', nerijetko iz Škarinog ureda izlazile uplakane.

Ona tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Nitko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti. A i ona se na to jedva odlučila.

Nije mu dugo trebalo, nekoliko sati nakon što je ona izašla iz policije doznao je što se događa, prepričava ona. Za 'Provjereno' je otkrila kako joj se nakon toga javio, a vrlo brzo, kaže, ponuđen joj je i novčani iznos za šutnju.

Kako je Jutarnjem listu neslužbeno potvrđeno, Damir Škaro uhićen je na granici s BiH (granični prijelaz Stara Gradiška) i bit će dovezen u Sektor kriminalističke policije PU Zagrebačke na ispitivanje. Kako smo doznali, Damir Škaro angažirao je zagrebačkog odvjetnika Krešimira Krsnika, kojeg oko 12.30 sati nismo uspjeli kontaktirati jer je bio na raspravi.

Zasad nije poznato što je policija osim obavijesnih razgovora obavila vezano za navedenu kaznenu prijavu.

- Čula sam da je Damir Škaro uhićen, ali to nisam čula iz službenih izvora i to Vam oni trebaju potvrditi. Moja stranka je trenutno na bolovanju - rekla nam je odvjetnica Morana Rabar koja zastupa ženu iz AK Siget koja je prijavila Damira Škaru za silovanje.

Odvjetnica Rabar potvrdila nam je kako osim iskaza njezine stranke policija nema materijalne dokaze vezano za silovanje, ali da je čula kako njezina stranka nije jedina žrtva Škarina zlostavljanja.

Damir Škaro, zastupan po odvjetniku Krešimiru Krsniku zatražio je ispravak informacije u ovom tekstu. Ispravak možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 06:56