NISU USPJELE PRIJEĆI

Bizarna nesreća na autocesti: Autom naletio na krdo divljih svinja i usmrtio ih, vozač neozlijeđen

Medveja, 280211.Lovac Mladen Cepic iz Medveje ima brojne zivotinje, a medju najdrazim kucnim ljubimcima su mu divlje svinje - krmaca Pupa i mladunci Spirido i Roza. Na slici: Pupa, Roza, Spirido.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimaš / CROPIX

VARAŽDIN - Četveročlano krdo divljih svinja, koje su očito zalutale u potrazi za hranom ili skrovištem, sudjelovalo je u nesreći na autocesti A4 Zagreb-Goričan u blizini Novog Marofa.

Životinje su pronašle ili stvorile rupu u zaštitnoj ogradi i ušle na autocestu, a u pokušaju da prijeđu cestu nisu uspjele jer je na njih automobilom naletio vozač (46). Vozač nije ozlijeđen, na automobilu je nastala materijalna šteta, a životinje su pokušaj prelaska autoceste platile životom.

Nesreća se dogodila u utorak oko 21.30 sati. Po maglovitom vremenu vozač koji je vozio iz smjera Varaždina prema Zagrebu, nije primjetio životinje koje su kod tunela Hrastovec prelazile cestu.

Automobilom je naletio na njih, a od jačine udara sve su četiri životinje uginule dok je na vozilu nastala materijalna šteta od oko deset tisuća kuna. Mjesto događaja osigurali su djelatnici Hrvatskih autocesta dok je uginulu divljač preuzeo lovnik lovačkog društva iz Novog Marofa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:56