NOĆNA DRAMA U ZAGREBU

BIZARNA PLJAČKA BENZINSKE Razbojnik bježeći od policije po cesti bacao novac, jastuk, pištolj...

 Vedran Đulić / CROPIX

ZAGREB - Naoružan i maskiran strojobravar Dubravko B. (45), koji je prije devet godina digao policiju na noge svojim bijegom nakon pomahnitale pucnjave u vlastitoj kući, u ovu subotu je u gluho doba noći na kratko, opet, zadao muke novozagrebačkim policajcima od kojih je bježao i u koje je uperio pištolj kad je zatečen u razbojništvu na OMV-ovu benzinsku postaju na Jadranskoj aveniji.

Sreća u nesreći je da ozlijeđenih osoba nema, osim što su policajci dok su ga pokušavali sustići preko prometne Jadranske avenije, a potom i preko žbunja, zaradili par ogrebotina.

- Ovo je pljačka! Daj sve pare! Jel me čujete? Dajte novac! - samo je dio repertoara koji je nepopravljivi sesvetski recidivist uzvikivao oko jedan sat iza ponoći dvojici djelatnika OMV-a u koje je, sa najlonkom na licu, kapuljačom na glavi i jastukom ispod majice ne bi li bio prividno deblji, uperio pištolj.

U strahu za vlastite živote zaposlenici M.D. (19) i M.S. (24) su mu predali dio utrška, no u tom su se trenutku ispred benzinske crpke pojavili novozagrebački temeljni policajci u koje se Dubravko nije libio uperiti pištolj.

Vidjevši da mu se loše piše, naoružan i s plijenom počeo je trčati preko sva tri kolnika Jadranske avenije da bi se u jednom trenutku popiknuo na ogradu koja razdvaja kolnik.

Pao je i odmah se pridigao te nastavio bijeg preko kolnika do travnatog dijela niz čiju se padinu otkotrljao u smjeru nikad dovršene Sveučilišne bolnice.

Zanimljivo, dok je bježao, uporni lopov je odbacivao masku, pištolj, ali i novac ne bi li tako, vidjevši da je uhićen, što manje stvari pronašli kod njega. Odbacio je i jastuk koji si je stavio na trbuh ne bi li na nadzornim snimkama bio što manje sličan sebi. Na kraju su mu plavci, ipak, u manje od pet minuta poremetili planove te ga sustigli, uporabili sredstva prisile, stavili mu lisice i odveli ga u policijsku postaju na obradu.

I tu su krenule muke po Dubravka jer su istražitelji, kako doznajemo, vrlo brzo zbrojili dva i dva, te ga povezali i sa razbojništvom koje je odrađeno oko 20,30 sati prethodnu večer u novozagrebačkom Zapruđu na Ininoj benzinskoj postaji. Maskiram na isti način, zatražio je novac od zaposlenika S.P. kojeg je u jednom trenu udario drškom pištolja u glavu i otperjao u noć s plijenom. U oba razbojništva uspio je ukrasti 15 tisuća kuna, međutim policija navodno raspolaže informacijama da je odgovoran za njih još nekoliko.

Zanimljivo je da je nekoliko sati prije nego što je krenuo "zarađivati", Dubravko na svom Facebook profilu objavio novinske isječke iz srpnja 2004. godine kada je zbog pucnjave u vlastitoj obiteljskoj kući, punio novinske stupce naslovima poput "Predao se razjareni, naoružani bjegunac iz Ulice Maćuhica", a jedan od njegovih komentara ispod slike o znanju korištenja oružja je da "kad jednom naučiš, cijeli život 'voziš'!"

Podsjetimo, Dubravko je tog ljeta dva dana bježao policiji nakon incidenta u kući kada je u rastrojenom stanju pucao po zidovima i namještaju iz pištolja kalibra 9 milimetara. Motiv? Na parkiralištu mu nije bilo njegovog džipa za kojeg je mislio da mu je ukraden, a kasnije je utvrđeno da mu je isti digao 'pauk'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:28