NINDŽA ZATVORENIK

BIZARNI OBRAČUN U ZADARSKOM ZATVORU Pomahnitali mladić zaskočio cimera na spavanju i izbo ga kemijskim olovkama

 
 Nikola Vilić/ilustracija/HANZA MEDIA

Zbog incidenta u zatvoru u Zadru, gdje je cimera iz ćelije, u maniri nindže, zaskočio na spavanju i s dvije ruke izbo kemijskim olovkama po vratu i tijelu, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 24-godišnjeg Zadranina K.E., piše Slobodna Dalmacija.

Pomahnitali Zadranin, koji u zadarskom zatvoru služi višemjesečnu kaznu zbog teške krađe, zbog čega se i žalio Ustavnom sudu, optužen je za kazneno djelo protiv života i tijela nanošenjem teške tjelesne ozljede u pokušaju.

Optužba ga tereti da je 10. siječnja, oko dva sata poslije ponoći, u zatvoreničkoj sobi zatvora u Zadru, s ciljem da mu nanese teške tjelesne ozljede, prišao T.I. koji je spavao, kao i ostala dvojica zatvorenika, te mu dvjema plastičnim kemijskim olovkama zadao ubodne rane po vratu, na leđima, na ruci i ispod pazuha.

Na vriskove koji su se prolomili iz zatvoreničke sobe, odmah su reagirali pravosudni policajci, koji su 24-godišnjaka razoružali oduzevši mu kemijske olovke. Zatvorenici su potom razdvojeni, a ozlijeđeni muškarac hitno je odveden u zadarsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Utvrđene su mu teške tjelesne ozljede, no što je bio pravi motiv ovakvog napada još nije poznato.

– Da se razumijemo, nije ovaj baš bio izbušen kao sito, ali se dobro prepao. Bio je u šoku jer je spavao. Kada je u snu osjetio bol, nije mu bilo jasno što se događa. Iznad sebe je vidio razjareno lice s kemijskim olovkama. Ne znamo što je bio razlog njegova napada, no njemu inače ne treba puno jer je sklon provokaciji – rekao nam je pravosudni izvor.

Kako neslužbeno doznajemo, sukobljeni zatvorenici razmješteni su nakon sukoba u druge ćelije, a nindža zatvorenik prijavljen je nadležnim tijelima, te su mu određene sankcije unutar zatvora. Za njega je predložena bezuvjetna zatvorska kazna s obzirom da je već osuđivan zbog krađa i zatvorskom kaznom, a trenutačno se protiv njega vodi nekoliko kaznenih postupaka pred Općinskim sudom u Zadru.

Ima uvjetnu kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od godine dana, a u drugom slučaju bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci uz izricanje sigurnosne mjere obveznog liječenja od ovisnosti o opojnim drogama.

U istrazi su kao neosporne utvrđene ozljede napadnutog zatvorenika, a također se njegov iskaz pokazao vjerodostojan i istinit. Što ga je ponukalo na bizarni napad, 24-godišnjak nije htio reći.

Sličan slučaj zabilježen je u ćeliji jednog od bosanskohercegovačkih zatvora prije nekoliko godina, kada je zatvorenik drugoga koji ga je provocirao također ubo kemijskom olovkom u predjelu obraza dok je spavao. Ovaj se nakon toga "razbudio", te ga izudarao letvom od stola i poderao mu odjeću, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 09:18