HOROR U ZAGREBU

Bizarnom pričom namamio Slovenca u Zagreb i mjesec dana ga držao zatočenog, gladnog i žednog!

Predstavio se kao stručnjak za katastrofe s nadnaravnim moćima, a nakon ispitivanja pušten je na slobodu uz mjeru opreza

Ilustracija

 Duje Klaric/Cropix

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Protupravno oduzimanje slobode“ na štetu 22-godišnjeg državljanina Republike Slovenije.

Sumnja se da je osumnjičeni u kolovozu 2022. godine putem društvene mreže stupio u kontakt s oštećenim 22-godišnjakom te mu se lažno predstavio kao specijalist za katastrofe, a ujedno i kao osoba s nadnaravnim moćima.

Prouzročivši znatiželju oštećenog, prema prethodnom dogovoru, 9. siječnja 2023. godine u večernjim satima, sumnja se, osumnjičeni se sastao s oštećenim na području grada Zagreba, a zatim su zajedno otišli u stan osumnjičenog na području Trešnjevke. Na navedenoj adresi, sumnja se, osumnjičeni je od tada neprekidno pa sve do 7. veljače 22-godišnjaka držao zatvorenim u stanu, ograničavajući mu slobodu kretanja, pri čemu mu je često uskraćivao hranu te ga verbalno zlostavljao, izvijestila je zagrebačka policija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto posebno izvješće.

U Općinskom državnom odvjetništvu potvrdili su nam da je muškarac doveden na ispitivanje 8. ožujka.

Nakon ispitivanja, osumnjičeniku su naložene mjere opreza zabrane približavanja određenoj osobi i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s određenom osobom, odnosno, pušten je da se u daljnjem postupku brani sa slobode.

Bude li osuiđen, prijeti mu i do tri godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:53